Schiphol belooft beveiligers tegemoet te komen

Schiphol onderhandelt met de beveiligers over een hogere beloning. De uitkomst van deze gesprekken wordt binnen twee weken verwacht. Daarnaast is de luchthaven bereid om met betere werkroosters te komen en een rustruimte voor beveiligers te creëren.

Deze beloftes deed financieel directeur Robert Carsouw van Schiphol tegenover het ANP. Door het werk op de luchthaven aantrekkelijker te maken voor beveiligers, hoopt men op korte termijn van de huidige chaos met lange rijen en achtergelaten bagage af te zijn. Eerder meldde FNV dat veel beveiligers vertrokken toen de zomerbonus van 5,25 euro per uur werd beëindigd, maar Carsouw spreekt dat tegen. Volgens hem neemt het aantal beveiligers nog steeds toe, al gaat de instroom minder snel dan gewenst.

Terug naar normaal
De uitstroom van beveiligers valt volgens de financieel directeur mee, al wordt er wel veel geklaagd. Daarom vormt verbetering van de werkomstandigheden ook onderwerp van gesprek. Zo wordt gekeken hoe de werkdruk verminderd kan worden, door gunstigere roosters aan te bieden met minder onregelmatige werktijden. Verder komt er een ruimte waar beveiligers tot rust kunnen komen in de pauzes. Daarmee zou in ieder geval het hoge ziekteverzuim teruggedrongen kunnen worden. Schiphol verwacht al binnen twee weken terug te kunnen keren naar een normale situatie, zonder lange wachtrijen en vluchten die geannuleerd moeten worden.

Deel dit artikel via: