Sectorhoofd meldkamer politie over falend C2000-systeem

Het haperen van het communicatiesysteem C2000 tijdens de klopjacht op drie overvallers donderdag in Rijsbergen had niet mogen gebeuren. Dat zegt het sectorhoofd bij de Landelijke Meldkamer Samenwerking (LMS) Hans Rosenkamp. “We staan voor de veiligheid van de collega’s.”

“Wij moeten ervoor zorgen dat de collega’s altijd in verbinding kunnen staan met elkaar en met de meldkamer”, zegt Rosenkamp “Het is zeer begrijpelijk dat de overlast veel deed met betrokken collega’s en met hun veiligheidsgevoel. We voelen met hen mee.”

Oorzaak
“Donderdagavond is meteen een onderzoeksteam van LMS op zoek gegaan naar de oorzaak van de storing in het communicatiesysteem”, vertelt het sectorhoofd. “De essentie van het probleem zat in de antenne-installatie van een mobiele antennemast, waardoor er geen goeie radiodekking mogelijk was. Deze antenne-installatie wordt op dit moment hersteld.”
Het C2000-systeem had een aantal jaar geleden ook al dekkingsproblemen in het buitengebied bij Rijsbergen. Daarna werd een speciale mobiele antennemast neergezet. Daarnaast wordt
gewerkt aan structurele oplossingen.
Rosenkamp: “Je kunt nooit 100 procent garantie geven op het functioneren van een systeem, maar we zorgen dat we altijd, 24/7 beschikbaar zijn om problemen hierin op te lossen.”

Deel dit artikel via: