Beveiligingnieuws Logo

Onze partners

Paxton

HD Security

ARAS

Top Security

Connect Security

Centurion

Gold-IP

Alphatronics

NIBHV

Bosch Security Systems

CardAccess

Secusoft

Kiwa

20face

Service Centrale Nederland

VEB

VVNL

Nenova

RoSecure

Optex

Akuvox

CSL

JMB Groep

Crown Security Services

Advancis

Lobeco

Brivo

Avigilon Alta

Traka ASSA ABLOY

2N

Sequrix

Trigion

De Beveiligingsjurist

Bydemes

Milestone

Regio Control Veldt

ASSA ABLOY

i-Pro

Masset Solutions

HID

Seagate

DZ Technologies

Dero Security Products

ADI

Uniview

Hanwha Vision Europe

VideoGuard

Multiwacht

Nimo Dog Security

Seris

Paraat

G4S

Eagle Eye Networks

Explicate

Eizo

GFT

CDVI

VAIBS

Oribi ID Solutions

IDIS

Ajax Systems

Network Optix

Nimo Drone Security

EAL

PG Security Systems

Add Secure

Unii

SmartCell

Securitas

OSEC

ASIS

VBN

Genetec

Hikvision

BHVcertificaat.online

SmartSD

SOBA

Alarm Meldnet

SMC Alarmcentrale

NetworxConnect

Terrorisme

2 maart 2024
Redactie
14:04

Terrorisme is een vorm van gewelddadig en intimiderend gedrag dat wordt ingezet om politieke, religieuze of ideologische doelen te bereiken. Het doel van terroristische activiteiten is vaak om angst te zaaien, een bepaalde boodschap over te brengen, of om politieke veranderingen teweeg te brengen door middel van geweld en intimidatie.

Terroristische acties kunnen verschillende vormen aannemen, waaronder bomaanslagen, gijzelingen, ontvoeringen, moordaanslagen, cyberaanvallen en biologische of chemische aanvallen. Deze activiteiten worden meestal uitgevoerd door georganiseerde groepen of individuen die bekend staan als terroristische organisaties.

Terrorisme kan worden onderverdeeld in verschillende categorieën, waaronder:

  1. Internationaal terrorisme: Dit omvat terroristische activiteiten die grensoverschrijdend zijn en vaak worden uitgevoerd door internationale terroristische groeperingen zoals Al-Qaeda, ISIS (Islamitische Staat van Irak en Syrië) en Boko Haram. Deze groepen opereren in verschillende landen en streven naar wereldwijde erkenning van hun ideologieën.
  2. Nationaal terrorisme: Dit verwijst naar terroristische activiteiten die gericht zijn op het destabiliseren van een specifiek land of regering. Dit kan worden uitgevoerd door binnenlandse terroristische groeperingen of individuen die ontevreden zijn over het beleid van hun eigen land.
  3. Religieus terrorisme: Dit type terrorisme is gebaseerd op religieuze overtuigingen en wordt vaak uitgevoerd door groepen die een bepaalde religieuze ideologie willen verspreiden of verdedigen. Voorbeelden zijn jihadistische groeperingen die streven naar een islamitisch kalifaat.
  4. Politiek terrorisme: Dit houdt verband met terroristische activiteiten die worden ingezet om politieke veranderingen of doelstellingen te bereiken. Dit kan variëren van het plegen van aanslagen om bepaalde politieke leiders te destabiliseren tot het intimideren van politieke tegenstanders.

Terrorisme heeft ernstige gevolgen voor samenlevingen, waaronder het veroorzaken van angst en paniek, het verstoren van de economie, het creëren van sociale verdeeldheid en het schenden van fundamentele mensenrechten. Om terrorisme te bestrijden, werken landen samen op internationaal niveau door middel van veiligheidsmaatregelen, wetgeving, inlichtingen- en opsporingsactiviteiten, en preventieprogramma’s.

Deel dit artikel via:

Vlog 11

Premium partners

Seagate

Videoguard

Suricat

SequriX

Wordt een partner