Beveiligingnieuws Logo

Onze partners

ASSA ABLOY

Secusoft

Seagate

Dero Security Products

Alphatronics

JMB Groep

Seris

Lobeco

i-Pro

VVNL

Uniview

HD Security

Eagle Eye Networks

Hikvision

Nimo Dog Security

VideoGuard

SMC Alarmcentrale

Traka ASSA ABLOY

IDIS

Milestone

Akuvox

HID

2N

De Beveiligingsjurist

GFT

SmartCell

RoSecure

PG Security Systems

Advancis

Hanwha Vision Europe

ASIS

Gold-IP

SOBA

Oribi ID Solutions

ADI

Paraat

Alarm Meldnet

20face

Kiwa

Securitas

CSL

CardAccess

Crown Security Services

Regio Control Veldt

VBN

Bydemes

Trigion

Add Secure

Multiwacht

EAL

NIBHV

Bosch Security Systems

Masset Solutions

Top Security

Nenova

Paxton

Genetec

OSEC

SmartSD

Centurion

BHVcertificaat.online

G4S

Ajax Systems

NetworxConnect

Connect Security

Optex

Service Centrale Nederland

Explicate

CDVI

VAIBS

Eizo

DZ Technologies

Brivo

VEB

Avigilon Alta

ARAS

Unii

Sequrix

Nimo Drone Security

Codebediendeel

9 maart 2024
Redactie
08:41

Het codebediendeel van een alarminstallatie dient als een interface waarmee gebruikers het alarmsysteem kunnen bedienen en beheren door middel van een persoonlijke toegangscode. Het wordt vaak geïnstalleerd bij de ingang van een beveiligde locatie, zoals een huis, kantoor of winkel.

Enkele van de belangrijkste functies en doeleinden van het codebediendeel zijn:

  1. Activeren/Deactiveren van het alarmsysteem: Het codebediendeel stelt gebruikers in staat om het alarmsysteem in te schakelen (activeren) wanneer ze de beveiligde locatie verlaten en uit te schakelen (deactiveren) wanneer ze terugkeren. Dit gebeurt meestal door het invoeren van een persoonlijke toegangscode.
  2. Statuscontrole: Het codebediendeel geeft de gebruiker informatie over de status van het alarmsysteem, zoals of het systeem is ingeschakeld of uitgeschakeld, en of er eventuele alarmen of storingen zijn.
  3. Noodoproepen: Sommige codebedieningspanelen zijn uitgerust met speciale functies waarmee gebruikers in noodsituaties direct hulp kunnen oproepen, zoals een paniekknop die verbonden is met een alarmsysteem dat rechtstreeks de hulpdiensten waarschuwt.
  4. Programmeren van het alarmsysteem: Gebruikers kunnen via het codebediendeel vaak verschillende instellingen van het alarmsysteem aanpassen, zoals het wijzigen van toegangs- en beveiligingscodes, het programmeren van zones, en het instellen van gebruikersrechten.
  5. Audit trail: Sommige codebedieningspanelen kunnen een audit trail bijhouden, wat betekent dat ze informatie registreren over wie het alarmsysteem heeft ingeschakeld, uitgeschakeld of gewijzigd, wat nuttig kan zijn voor beveiligingsdoeleinden en toegangscontrole.

Over het algemeen dient het codebediendeel als een centrale interface voor het beheer en de controle van een alarmsysteem, waardoor gebruikers gemakkelijk en veilig toegang hebben tot de beveiligingsfuncties van hun woning of bedrijf.

Deel dit artikel via:

Vlog 6

Premium partners

Videoguard

Seagate

Suricat

Wordt een partner