Beveiligingnieuws Logo

Onze partners

2N

SMC Alarmcentrale

Nenova

Alarm Meldnet

VVNL

EAL

Securitas

Seris

Sequrix

Regio Control Veldt

Alphatronics

Bosch Security Systems

Milestone

Seagate

ASIS

Akuvox

IDIS

VideoGuard

ASSA ABLOY

Secusoft

HID

Dero Security Products

Explicate

PG Security Systems

GFT

BHVcertificaat.online

DZ Technologies

VEB

RoSecure

Paxton

Genetec

OSEC

Hanwha Vision Europe

SmartCell

VBN

Gold-IP

SOBA

CSL

Service Centrale Nederland

Bydemes

Connect Security

SmartSD

ARAS

NIBHV

HD Security

VAIBS

Hikvision

G4S

Advancis

De Beveiligingsjurist

Lobeco

Crown Security Services

Oribi ID Solutions

Kiwa

Eizo

Centurion

CDVI

Uniview

Add Secure

NetworxConnect

Optex

Paraat

Brivo

Trigion

Nimo Dog Security

Masset Solutions

Unii

JMB Groep

ADI

Avigilon Alta

Nimo Drone Security

Multiwacht

Ajax Systems

Top Security

Eagle Eye Networks

Traka ASSA ABLOY

i-Pro

20face

CardAccess

Burgernet

6 maart 2024
Redactie
15:49

Burgernet is een samenwerkingsverband tussen burgers, gemeenten en de politie in Nederland dat wordt ingezet bij de opsporing van vermiste personen, verdachten van misdrijven of bij noodsituaties. Het doel van Burgernet is om de veiligheid en leefbaarheid in de samenleving te vergroten door middel van een effectief netwerk van oplettende burgers.

Hoe werkt Burgernet?

  1. Aanmelding: Burgernetdeelnemers kunnen zich vrijwillig aanmelden via de website van Burgernet of via de Burgernet app. Ze geven hierbij hun contactgegevens op en geven aan in welk gebied ze willen meehelpen met Burgernetmeldingen.
  2. Melding: Wanneer er een incident plaatsvindt, zoals een vermissing of een verdachte situatie, wordt er een melding verstuurd naar alle Burgernetdeelnemers in het betreffende gebied. Deze melding bevat een beschrijving van het incident en instructies over wat deelnemers kunnen doen om te helpen.
  3. Actie: Burgernetdeelnemers worden gevraagd om uit te kijken naar de vermiste persoon, verdachte of om verdachte situaties te melden bij de politie. Ze kunnen informatie doorgeven via het gratis telefoonnummer van Burgernet of via de Burgernet app.
  4. Terugkoppeling: Na afloop van een Burgernetactie ontvangen de deelnemers een terugkoppeling over het resultaat. Hierbij wordt gemeld of de vermiste persoon is gevonden, de verdachte is aangehouden of dat er verdere actie nodig is.

Burgernet is een effectief middel gebleken bij de opsporing van vermiste personen en verdachten, omdat het gebruikmaakt van de oplettendheid en betrokkenheid van burgers. Het vergroot de kans op snelle en succesvolle opsporing en draagt bij aan een veiligere leefomgeving. Burgernet wordt ingezet door verschillende politieregio’s in Nederland en heeft al vele succesvolle resultaten opgeleverd.

Deel dit artikel via:

Vlog 5

Premium partners

Videoguard

Seagate

Suricat

Wordt een partner