Beveiligingnieuws Logo

Onze partners

Paraat

Genetec

Avigilon Alta

VVNL

Kiwa

VBN

2N

Connect Security

Ajax Systems

Bydemes

ADI

Hanwha Vision Europe

NIBHV

DZ Technologies

Eizo

i-Pro

Nenova

Hikvision

JMB Groep

De Beveiligingsjurist

Milestone

OSEC

Lobeco

IDIS

Securitas

BHVcertificaat.online

SmartCell

Trigion

RoSecure

Gold-IP

Oribi ID Solutions

HD Security

Akuvox

Nimo Drone Security

Seagate

Add Secure

Bosch Security Systems

Unii

PG Security Systems

EAL

VAIBS

Masset Solutions

Crown Security Services

NetworxConnect

G4S

ASIS

Alarm Meldnet

Explicate

VEB

HID

Nimo Dog Security

Optex

Paxton

Eagle Eye Networks

Dero Security Products

Multiwacht

Top Security

ASSA ABLOY

ARAS

Sequrix

20face

Brivo

CSL

Centurion

Traka ASSA ABLOY

Alphatronics

Regio Control Veldt

Advancis

Uniview

CardAccess

Service Centrale Nederland

SOBA

VideoGuard

CDVI

SmartSD

Seris

GFT

SMC Alarmcentrale

Secusoft

Compromitteren

2 maart 2024
Redactie
17:53

Compromitteren verwijst naar het blootstellen of in gevaar brengen van iets, meestal de veiligheid, integriteit of reputatie van een persoon, organisatie, systeem of informatie. Wanneer iets gecompromitteerd wordt, betekent dit dat het onderhevig is aan risico’s of bedreigingen die de normale werking, veiligheid of vertrouwelijkheid ervan kunnen schaden.

In de context van cybersecurity kan compromittering bijvoorbeeld verwijzen naar het hacken van een computersysteem of netwerk, waardoor een aanvaller ongeautoriseerde toegang kan krijgen tot gevoelige informatie, zoals persoonlijke gegevens, financiële gegevens of bedrijfsgeheimen. Dit kan leiden tot gegevensdiefstal, identiteitsdiefstal, financiële fraude of andere vormen van cybercriminaliteit.

In een bredere zin kan compromittering ook verwijzen naar het in gevaar brengen van de integriteit of reputatie van een persoon of organisatie door hun acties, beslissingen of gedragingen. Bijvoorbeeld, wanneer een overheidsfunctionaris wordt betrapt op corruptie, kan dit zijn of haar reputatie compromitteren en het vertrouwen van het publiek in de overheid ondermijnen.

In de context van informatiebeveiliging kan compromittering ook verwijzen naar het blootstellen van vertrouwelijke of gevoelige informatie aan ongeautoriseerde personen of entiteiten. Dit kan het gevolg zijn van menselijke fouten, zwakke beveiligingsmaatregelen, phishing-aanvallen of andere beveiligingslekken.

Over het algemeen kan compromittering ernstige gevolgen hebben, zoals financiële verliezen, reputatieschade, juridische gevolgen of schendingen van de privacy. Daarom is het van cruciaal belang voor individuen, organisaties en overheden om proactieve maatregelen te nemen om zichzelf te beschermen tegen compromittering en om de veiligheid en integriteit van hun systemen, informatie en reputatie te waarborgen. Dit omvat het implementeren van sterke beveiligingsmaatregelen, het bewustmaken van personeel over cybersecurity-risico’s en het nemen van snelle en effectieve maatregelen om inbreuken te detecteren en te beperken.

Deel dit artikel via:

Vlog 5

Premium partners

Videoguard

Seagate

Suricat

Wordt een partner