Beveiligingnieuws Logo

Onze partners

Alphatronics

Brivo

Avigilon Alta

EAL

Alarm Meldnet

IDIS

Connect Security

Eagle Eye Networks

Eizo

OSEC

JMB Groep

Seagate

Nenova

VBN

RoSecure

VideoGuard

SmartCell

Hanwha Vision Europe

HD Security

Bosch Security Systems

Top Security

Add Secure

Milestone

ASSA ABLOY

SOBA

Centurion

2N

NetworxConnect

De Beveiligingsjurist

SMC Alarmcentrale

Lobeco

G4S

Explicate

Multiwacht

Masset Solutions

Service Centrale Nederland

Uniview

SmartSD

Traka ASSA ABLOY

Advancis

VEB

ADI

Oribi ID Solutions

PG Security Systems

i-Pro

Nimo Dog Security

Hikvision

HID

ARAS

Trigion

ASIS

Crown Security Services

Dero Security Products

Paxton

Gold-IP

Unii

GFT

CardAccess

Regio Control Veldt

Optex

20face

Bydemes

Seris

CSL

Sequrix

CDVI

VVNL

Securitas

Secusoft

Ajax Systems

VAIBS

Kiwa

DZ Technologies

Nimo Drone Security

Paraat

BHVcertificaat.online

NIBHV

Akuvox

Genetec

Credentials

2 maart 2024
Redactie
17:55

Credentials verwijzen naar de gegevens die worden gebruikt om de identiteit van een persoon of entiteit te verifiëren, meestal bij het aanmelden bij een systeem, service of netwerk. Deze gegevens kunnen bestaan uit gebruikersnamen, wachtwoorden, pincodes, digitale certificaten, biometrische gegevens zoals vingerafdrukken of gezichtsherkenning, en andere vormen van authenticatie-informatie.

In de context van cybersecurity worden credentials gebruikt om te controleren of een gebruiker legitiem is en bevoegd is om toegang te krijgen tot bepaalde bronnen, zoals computersystemen, applicaties, databases of online accounts. Wanneer een gebruiker zijn of haar credentials invoert tijdens het aanmelden, worden deze gegevens vergeleken met de opgeslagen referenties in het systeem. Als de ingevoerde gegevens overeenkomen met de opgeslagen referenties, wordt de gebruiker geauthenticeerd en wordt toegang verleend.

Het is van cruciaal belang om sterke en unieke credentials te gebruiken om de beveiliging van accounts en systemen te waarborgen. Sterke credentials bestaan meestal uit een combinatie van verschillende tekens, waaronder hoofdletters, kleine letters, cijfers en speciale tekens, en hebben een voldoende lengte om te voorkomen dat ze gemakkelijk worden geraden of gekraakt door kwaadwillende actoren. Daarnaast is het belangrijk om verschillende credentials te gebruiken voor verschillende accounts en regelmatig wachtwoorden te wijzigen om het risico van credential stuffing en andere vormen van aanvallen te verminderen.

Het beschermen van credentials is essentieel voor het waarborgen van de beveiliging van persoonlijke informatie, financiële gegevens, intellectueel eigendom en andere gevoelige gegevens die kunnen worden benaderd via online accounts en systemen. Daarom moeten gebruikers voorzichtig zijn bij het delen of opslaan van hun credentials en moeten ze zich bewust zijn van de mogelijke risico’s van phishing, malware en andere aanvallen die gericht zijn op het stelen van inloggegevens. Daarnaast moeten organisaties robuuste beveiligingsmaatregelen implementeren, zoals multi-factor authenticatie, encryptie van inloggegevens en regelmatige beveiligingsbewustwordingstrainingen, om de beveiliging van credentials te versterken en ongeautoriseerde toegang te voorkomen.

Deel dit artikel via:

Vlog 5

Premium partners

Suricat

Seagate

Videoguard

Wordt een partner