Beveiligingnieuws Logo

Onze partners

Seris

Crown Security Services

Nenova

Top Security

RoSecure

Genetec

Alarm Meldnet

Ajax Systems

Traka ASSA ABLOY

Sequrix

IDIS

SmartSD

Akuvox

Multiwacht

Service Centrale Nederland

Masset Solutions

PG Security Systems

JMB Groep

Nimo Drone Security

VideoGuard

ARAS

Uniview

Optex

CardAccess

Lobeco

Bosch Security Systems

Paraat

Bydemes

HID

20face

Connect Security

Advancis

VVNL

CSL

Milestone

SmartCell

Kiwa

Paxton

Explicate

Oribi ID Solutions

i-Pro

Nimo Dog Security

2N

ADI

Securitas

Dero Security Products

CDVI

Add Secure

Gold-IP

Seagate

VAIBS

SOBA

Hikvision

ASSA ABLOY

OSEC

Trigion

VEB

Alphatronics

Unii

Secusoft

DZ Technologies

VBN

EAL

GFT

Eagle Eye Networks

Regio Control Veldt

Brivo

ASIS

SMC Alarmcentrale

Avigilon Alta

Hanwha Vision Europe

G4S

NetworxConnect

HD Security

NIBHV

BHVcertificaat.online

Eizo

Centurion

De Beveiligingsjurist

Driepuntsvergrendeling

3 maart 2024
Redactie
13:44

Een 3-puntsvergrendeling, ook wel bekend als een driepuntsslot, is een type slotmechanisme dat wordt gebruikt op deuren om extra veiligheid en stevigheid te bieden. In tegenstelling tot traditionele sloten die alleen rond het midden de deur vergrendelen, vergrendelt een 3-puntsvergrendeling de deur op drie punten: bovenaan, in het midden en onderaan de deur.

Het mechanisme van een 3-puntsvergrendeling bestaat uit een hoofdvergrendeling aan de bovenkant van de deur, een vergrendeling in het midden en een vergrendeling aan de onderkant. Wanneer de deur wordt gesloten, schuiven deze vergrendelingen allemaal tegelijkertijd in het deurkozijn, waardoor de deur op drie punten wordt vergrendeld.

Het voordeel van een 3-puntsvergrendeling is dat het de deur veel steviger vergrendelt dan traditionele sloten, waardoor het moeilijker wordt voor indringers om de deur te forceren of open te breken. Dit extra niveau van veiligheid maakt 3-puntsvergrendelingen populair in woningen, bedrijfsgebouwen en andere commerciële ruimtes waar veiligheid een prioriteit is.

Naast het bieden van verbeterde beveiliging, kan een 3-puntsvergrendeling ook bijdragen aan de energie-efficiëntie van een gebouw door het verminderen van lucht- en warmtelekken rond de deur, omdat het deurblad strakker tegen het kozijn wordt gedrukt wanneer het is vergrendeld.

3-puntsvergrendelingen zijn verkrijgbaar in verschillende stijlen en materialen, waaronder staal, aluminium en kunststof. Ze kunnen ook worden aangepast aan verschillende deurmaten en -types, waardoor ze geschikt zijn voor zowel binnen- als buitendeuren.

Kortom, een 3-puntsvergrendeling is een geavanceerd slotmechanisme dat extra veiligheid en stevigheid biedt door de deur op drie punten te vergrendelen. Het is een populaire keuze voor mensen die op zoek zijn naar verbeterde beveiliging voor hun woning of bedrijfsgebouw.

Deel dit artikel via:

Vlog 5

Premium partners

Videoguard

Suricat

Seagate

Wordt een partner