Beveiligingnieuws Logo

Onze partners

VAIBS

VVNL

Seagate

Sequrix

SmartCell

Paraat

Paxton

CardAccess

De Beveiligingsjurist

Nimo Drone Security

Optex

Eagle Eye Networks

20face

Regio Control Veldt

CDVI

NetworxConnect

Hanwha Vision Europe

Kiwa

EAL

Crown Security Services

Genetec

NIBHV

G4S

Uniview

ADI

JMB Groep

Lobeco

Hikvision

Advancis

Avigilon Alta

Eizo

VEB

VideoGuard

IDIS

VBN

Oribi ID Solutions

SMC Alarmcentrale

ARAS

HID

Dero Security Products

Centurion

Multiwacht

BHVcertificaat.online

PG Security Systems

GFT

Add Secure

Gold-IP

Bydemes

DZ Technologies

SOBA

CSL

Brivo

Nenova

Connect Security

Bosch Security Systems

Alarm Meldnet

Masset Solutions

Top Security

Nimo Dog Security

Secusoft

RoSecure

Trigion

Akuvox

Unii

Service Centrale Nederland

Traka ASSA ABLOY

Securitas

ASSA ABLOY

ASIS

SmartSD

Ajax Systems

HD Security

Milestone

i-Pro

Alphatronics

Seris

Explicate

OSEC

2N

Hacker

28 februari 2024
Redactie
16:31


Een hacker is een persoon die vaardigheden heeft op het gebied van computers, netwerken en software en deze vaardigheden gebruikt om systemen te manipuleren, informatie te verkrijgen, systemen te testen op kwetsbaarheden of om andere computernetwerken te verkennen. Het woord “hacker” heeft geen eenduidige betekenis en kan verschillende connotaties hebben, afhankelijk van de context waarin het wordt gebruikt.

Er zijn verschillende soorten hackers:

  1. White Hat Hacker: Een white hat hacker, ook wel een ethische hacker genoemd, is iemand die zijn of haar vaardigheden gebruikt voor legitieme doeleinden, zoals het testen van de beveiliging van systemen, het identificeren en rapporteren van kwetsbaarheden en het verbeteren van de beveiliging.
  2. Black Hat Hacker: Dit zijn hackers die hun vaardigheden gebruiken voor kwaadaardige of criminele doeleinden, zoals het stelen van gegevens, financieel gewin, het saboteren van systemen of het plegen van cyberaanvallen.
  3. Grey Hat Hacker: Grey hat hackers zitten ergens tussen white hat en black hat hackers in. Ze kunnen illegale activiteiten uitvoeren maar doen dit soms ook met goede bedoelingen, zoals het blootleggen van beveiligingslekken zonder toestemming.
  4. Script Kiddies: Dit zijn mensen zonder diepgaande kennis van hackingtechnieken, maar die geautomatiseerde tools gebruiken om aanvallen uit te voeren, vaak zonder volledig te begrijpen wat ze doen.
  5. Hacktivists: Dit zijn hackers die hun vaardigheden gebruiken voor politieke of ideologische doeleinden, zoals het uitvoeren van cyberaanvallen op organisaties of websites die zij als vijandig beschouwen.

Het is belangrijk op te merken dat niet alle hackers per definitie kwaadaardig zijn, en dat sommigen van hen hun vaardigheden gebruiken voor legitieme doeleinden, zoals het verbeteren van de cybersecurity of het bevorderen van digitale privacy.

Deel dit artikel via:

Vlog 5

Premium partners

Seagate

Suricat

Videoguard

Wordt een partner