Beveiligingnieuws Logo

Onze partners

ADI

CSL

Securitas

Paraat

Bydemes

SOBA

Seagate

Top Security

Eizo

Connect Security

RoSecure

EAL

Secusoft

Nimo Dog Security

GFT

NetworxConnect

Kiwa

Add Secure

VideoGuard

VVNL

Milestone

VEB

20face

Bosch Security Systems

SMC Alarmcentrale

G4S

ASSA ABLOY

Traka ASSA ABLOY

Advancis

i-Pro

Alphatronics

Nimo Drone Security

VBN

Akuvox

Crown Security Services

VAIBS

Trigion

Nenova

Optex

BHVcertificaat.online

Dero Security Products

PG Security Systems

Eagle Eye Networks

CDVI

Paxton

SmartSD

Genetec

Regio Control Veldt

Service Centrale Nederland

HD Security

Explicate

Centurion

De Beveiligingsjurist

Alarm Meldnet

ASIS

2N

Sequrix

Hikvision

Multiwacht

Avigilon Alta

Uniview

SmartCell

Lobeco

Brivo

CardAccess

HID

Oribi ID Solutions

Seris

Masset Solutions

IDIS

Hanwha Vision Europe

NIBHV

Gold-IP

DZ Technologies

Unii

ARAS

JMB Groep

Ajax Systems

OSEC

Hein Roethofprijs

1 maart 2024
Redactie
15:34

De Hein Roethofprijs, vernoemd naar de voormalige procureur-generaal en politicus Hein Roethof, is een prestigieuze Nederlandse prijs die wordt toegekend aan initiatieven die een bijzondere bijdrage leveren aan het bevorderen van de sociale veiligheid in de samenleving. Deze prijs werd voor het eerst uitgereikt in 1987 en is sindsdien een belangrijk middel geworden om innovatieve en effectieve veiligheidsprojecten te erkennen en te belonen.

Het doel van de Hein Roethofprijs is om de aandacht te vestigen op succesvolle projecten die bijdragen aan het voorkomen of verminderen van criminaliteit, overlast en onveiligheid. Hierbij wordt specifiek gekeken naar initiatieven die zich richten op het betrekken van burgers, lokale gemeenschappen, overheden, maatschappelijke organisaties en andere belanghebbenden bij het bevorderen van veiligheid en leefbaarheid.

Elke jaar wordt de Hein Roethofprijs uitgereikt aan één of meerdere winnaars, geselecteerd uit een breed scala aan inzendingen. De winnaars worden gekozen door een onafhankelijke jury bestaande uit experts op het gebied van veiligheid en criminaliteitspreventie. De prijs bestaat uit een geldbedrag van 20.000 euro en een trofee, maar nog belangrijker is de erkenning en waardering die de winnaars ontvangen voor hun waardevolle bijdrage aan een veiligere samenleving.

De genomineerde projecten voor de Hein Roethofprijs zijn zeer divers en kunnen verschillende aspecten van veiligheid en criminaliteitspreventie omvatten. Zo kunnen het bijvoorbeeld projecten zijn die zich richten op het voorkomen van radicalisering en extremisme onder jongeren, het bevorderen van veilige buurten en wijken, het aanpakken van huiselijk geweld, het ondersteunen van slachtoffers van criminaliteit, of het stimuleren van sociale inclusie en participatie.

De Hein Roethofprijs vervult een belangrijke rol bij het inspireren en stimuleren van nieuwe initiatieven en het delen van best practices op het gebied van veiligheid en criminaliteitspreventie. Door de winnende projecten onder de aandacht te brengen, worden andere organisaties en gemeenschappen aangemoedigd om soortgelijke initiatieven te ontwikkelen en te implementeren, met als uiteindelijk doel het creëren van een veiligere en leefbaardere samenleving voor iedereen.

Deel dit artikel via:

Vlog 5

Premium partners

Videoguard

Suricat

Seagate

Wordt een partner