Beveiligingnieuws Logo

Onze partners

Nimo Dog Security

Oribi ID Solutions

HID

Nimo Drone Security

Crown Security Services

SOBA

PG Security Systems

Hikvision

Sequrix

Ajax Systems

CardAccess

Seagate

Centurion

Alphatronics

20face

RoSecure

Nenova

CSL

De Beveiligingsjurist

Connect Security

Eagle Eye Networks

VVNL

Genetec

Milestone

DZ Technologies

Lobeco

Explicate

ASIS

NIBHV

ARAS

Masset Solutions

JMB Groep

VEB

Kiwa

Uniview

Top Security

Paraat

Hanwha Vision Europe

Akuvox

Advancis

Seris

SMC Alarmcentrale

Alarm Meldnet

G4S

VBN

Dero Security Products

Unii

Securitas

ASSA ABLOY

Gold-IP

Trigion

HD Security

Avigilon Alta

Multiwacht

EAL

Add Secure

SmartSD

GFT

Traka ASSA ABLOY

CDVI

ADI

NetworxConnect

SmartCell

BHVcertificaat.online

i-Pro

Service Centrale Nederland

Optex

Eizo

OSEC

IDIS

Bosch Security Systems

Bydemes

VideoGuard

Regio Control Veldt

Secusoft

Paxton

2N

VAIBS

Brivo

IDIS

15 april 2024
Redactie
12:03

IDIS is een uit Zuid-Korea afkomstige fabrikant die producten voor videobewaking ontwerpt, ontwikkelt en produceert voor landen over de hele wereld. Het bedrijf heeft vestigingen in vijftig landen, waaronder Nederland (Dongen). En het telt meer dan honderd strategische partners. Van de fabrikant zijn meer dan twee miljoen geïnstalleerde recorders wereldwijd actief en ruim 16,5 miljoen camera’s.

IDIS werd opgericht in 1997 door experts op het gebied van computerwetenschappen en kunstmatige intelligentie: Y.D. Kim, Albert Ryu en J.H. Jeong.
Het bedrijf kreeg de naam Intelligent Digital Integrated Security Co., Ltd. en richtte zich op digitale video-opnametechnologie (DVR). IDIS groeide snel en behaalde in 1999 de certificering als een ‘Technology Venture Oriented Company’ en kreeg in 2001 een notering op de KOSDAQ-beurs. ISO9001/14001-certificeringen volgden en in 2006 behaalde het bedrijf de RoHS-certificering voor milieuzorg. Het bedrijf werd ook de grootste verkoper van DVR’s in de bewakingsindustrie, omdat het een Original Design Manufacturer/Original Equipment Manufacturer (ODM/OEM) was voor bekende leveranciers van bewakingsoplossingen.

Halverwege de jaren 2000 begon het bedrijf met een reeks interne innovaties en overnames die de focus van het bedrijf uitbreidden tot buiten DVR’s. Zo verscheen ook de volgende generatie camera’s en netwerkvideo-apparaten (NVR). Vanaf 2013 speelde IDIS niet langer alleen een exclusieve industriële rol als ODM/OEM voor bekende leveranciers van bewakingsoplossingen. Dat jaar kwam de fabrikant namelijk met een eigen beveiligingsoplossing: DirectIP™. Een jaar later kwamen andere componenten van de IDIS Total Solution op de markt. Bovendien opende het bedrijf in die periode verschillende regionale hoofdkantoren en werd personeel aangenomen dat zich bezighoudt met de verkoop en ondersteuning van IDIS-producten in die gebieden.

IDIS sleepte sinds 2011 een groot aantal awards en andere prijzen in de wacht. De introductie van DirectIP werd in 2013 tijdens de vakbeurs IFSEC beloond met een Platinum Marcom Award. In 2014 plaatste het vakblad A&S de fabrikant in de Top 10 van wereldwijde CCTV-fabrikanten. De DR-6116P NVR kwam dat jaar als beste in de Benchmark Magazine-test uit de bus. En DirectIP werd uitgeroepen tot ‘Technologie-innovatie van het jaar’ tijdens de PSI Premier Awards. In 2016 verscheen IDIS in de Top 10 global manufacturer for surveillance recorders van IHS en kwam het bedrijf tweemaal voor in de lijst met finalisten tijdens de IFSEC’s Security & Fire Excellence Awards. In 2017 was IDIS finalist in de categorie ‘Outstanding Security Manufacturer” tijdens de uitreiking van de OSPA’s in de VS. Een volledig overzicht is hier te bekijken.

Sinds mei 2013 heeft IDIS een hoofdkantoor in Nederland en sinds 2019 is in Nederland ook een distributiecentrum voor de Europese markt gevestigd. Onder leiding van Carlo Kuijer verzorgde zijn bedrijf Divitec al voor 2013 de distributie van IDIS-producten. In België heeft IDIS een vestiging in de gemeente Destelbergen. Meer informatie over de Benelux-bedrijven is hier te vinden.

Deel dit artikel via:

Vlog 5

Premium partners

Suricat

Seagate

Videoguard

Wordt een partner