Beveiligingnieuws Logo

Onze partners

Secusoft

HD Security

i-Pro

Top Security

CDVI

HID

Explicate

Trigion

Regio Control Veldt

Paxton

Paraat

PG Security Systems

CSL

Eizo

ARAS

Avigilon Alta

BHVcertificaat.online

Hanwha Vision Europe

VBN

Ajax Systems

OSEC

ASIS

Lobeco

SmartSD

Seris

Optex

Masset Solutions

Connect Security

Unii

Advancis

CardAccess

Sequrix

Bosch Security Systems

Centurion

GFT

Crown Security Services

RoSecure

ADI

Add Secure

De Beveiligingsjurist

Gold-IP

Alphatronics

SOBA

Bydemes

IDIS

Securitas

EAL

DZ Technologies

Uniview

Traka ASSA ABLOY

VEB

Hikvision

Dero Security Products

2N

VideoGuard

Alarm Meldnet

ASSA ABLOY

Nimo Drone Security

Multiwacht

20face

Kiwa

NetworxConnect

Service Centrale Nederland

NIBHV

VAIBS

Eagle Eye Networks

Genetec

Milestone

Seagate

JMB Groep

SMC Alarmcentrale

VVNL

Brivo

SmartCell

Oribi ID Solutions

Akuvox

Nenova

G4S

Nimo Dog Security

NCTV

28 februari 2024
Redactie
16:42

De Nationaal Coördinator Terrorismebestrijding en Veiligheid (NCTV) is een overheidsinstantie in Nederland die verantwoordelijk is voor het coördineren van de aanpak van terrorisme en het waarborgen van de nationale veiligheid. De NCTV opereert onder de verantwoordelijkheid van de Minister van Justitie en Veiligheid en heeft als taak het analyseren van dreigingen, het adviseren van de regering en relevante organisaties, het coördineren van preventieve maatregelen en het onderhouden van contacten met nationale en internationale partners op het gebied van terrorismebestrijding en veiligheid.

Enkele belangrijke taken en verantwoordelijkheden van de NCTV zijn:

  1. Dreigingsanalyse: De NCTV analyseert voortdurend de nationale en internationale dreigingen op het gebied van terrorisme en extremisme. Deze analyses worden gebruikt om beleid te ontwikkelen en maatregelen te nemen ter voorkoming van terroristische aanslagen.
  2. Risicobeoordeling: Op basis van de dreigingsanalyses beoordeelt de NCTV het risico op terroristische aanslagen in Nederland en adviseert zij over passende maatregelen om deze risico’s te beheersen.
  3. Coördinatie: De NCTV coördineert de samenwerking tussen verschillende overheidsinstanties, zoals de politie, de inlichtingendiensten, het Openbaar Ministerie en gemeenten, om een effectieve aanpak van terrorisme en radicalisering te waarborgen.
  4. Informatiedeling: De NCTV fungeert als centraal punt voor het delen van informatie over terrorisme en veiligheid tussen verschillende overheidsinstanties en internationale partners.
  5. Preventie en weerbaarheid: De NCTV ontwikkelt en coördineert preventieve programma’s en initiatieven om radicalisering en extremisme tegen te gaan, zowel online als offline. Daarnaast richt de NCTV zich op het vergroten van de weerbaarheid van de samenleving tegen terroristische dreigingen.

De NCTV werkt nauw samen met andere nationale en internationale veiligheidsdiensten, zoals de AIVD (Algemene Inlichtingen- en Veiligheidsdienst) en de MIVD (Militaire Inlichtingen- en Veiligheidsdienst), om een integrale aanpak van terrorismebestrijding te waarborgen.

Deel dit artikel via:

Vlog 6

Premium partners

Suricat

Videoguard

Seagate

Wordt een partner