Beveiligingnieuws Logo

Onze partners

Trigion

OSEC

Alphatronics

Multiwacht

Eizo

Genetec

i-Pro

Nimo Drone Security

Optex

RoSecure

Hikvision

VideoGuard

Oribi ID Solutions

Akuvox

VVNL

VEB

Masset Solutions

Unii

Milestone

Top Security

De Beveiligingsjurist

NIBHV

Paraat

VAIBS

NetworxConnect

EAL

CSL

SmartCell

Uniview

Hanwha Vision Europe

Crown Security Services

Secusoft

Securitas

CDVI

HD Security

2N

SmartSD

Gold-IP

DZ Technologies

ARAS

Brivo

Regio Control Veldt

Bosch Security Systems

IDIS

Connect Security

Centurion

ADI

Traka ASSA ABLOY

Bydemes

CardAccess

Dero Security Products

Advancis

Sequrix

Nimo Dog Security

Paxton

ASIS

JMB Groep

Ajax Systems

SMC Alarmcentrale

ASSA ABLOY

20face

HID

GFT

Avigilon Alta

BHVcertificaat.online

Lobeco

Alarm Meldnet

Kiwa

Add Secure

PG Security Systems

Seris

Service Centrale Nederland

G4S

Explicate

Seagate

VBN

SOBA

Nenova

Eagle Eye Networks

Nederlandse Veiligheidsbranche

27 februari 2024
Redactie
19:48

De Branchevereniging Nederlandse Veiligheidsbranche (NVB) is een belangenorganisatie die de belangen behartigt van bedrijven actief in de particuliere beveiligingssector in Nederland. De oudste voorganger van de vereniging is opgericht in 1939 en momenteel vertegenwoordigt de organisatie een breed scala aan beveiligingsbedrijven, waaronder beveiligingsdiensten, alarmcentrales en particuliere recherchebureaus.

De Nederlandse Veiligheidsbranche is op de eerste plaats een werkgeversvereniging, die in samenwerking met vakbonden als CNV, FNV en De Unie zorgt voor de cao Particuliere Beveiliging. Daarnaast beheert de organisatie het Keurmerk Beveiliging, dat ook gebruikt kan worden door bedrijven die niet als lid zijn aangesloten, maar die wel aan de kwaliteitsnormen voldoen.

Als belangenorganisatie speelt de NVB een actieve rol in het bevorderen van de professionalisering van de beveiligingsbranche. Dit omvat onder andere het ontwikkelen van richtlijnen, normen en gedragscodes die de kwaliteit en integriteit van beveiligingsdiensten waarborgen. De vereniging zet zich ook in voor het bevorderen van opleidingen, trainingen en certificeringen binnen de branche, om ervoor te zorgen dat beveiligingsprofessionals over de juiste vaardigheden en kennis beschikken.

Daarnaast vervult de Nederlandse Veiligheidsbranche een belangrijke rol in het informeren en adviseren van haar leden over relevante ontwikkelingen en wet- en regelgeving binnen de beveiligingssector. De vereniging volgt nauwlettend de ontwikkelingen op het gebied van wetgeving, privacy, technologie en veiligheidsrisico’s, en informeert haar leden hierover om ervoor te zorgen dat zij aan alle wettelijke eisen voldoen en op de hoogte zijn van de laatste ontwikkelingen in de branche. De Nederlandse Veiligheidsbranche behartigt daarnaast de belangen van de branche bij de overheid, de politiek en de politie.

Tot slot fungeert de Nederlandse Veiligheidsbranche als een belangrijke gesprekspartner voor overheden, instanties en andere stakeholders op nationaal en internationaal niveau. De vereniging neemt deel aan overleggen en onderhandelingen over beleidskwesties die relevant zijn voor de beveiligingsbranche, en pleit voor een evenwichtig regelgevend kader dat de veiligheid en belangen van zowel burgers als beveiligingsbedrijven waarborgt.

De Nederlandse Veiligheidsbranche heeft een gedragscode. Bedrijven die zijn aangesloten bij de vereniging dienen zich te houden aan deze code. De Commissie van Beroep bewaakt de gedragscode. Als iemand een klacht heeft ingediend tegen een lidbedrijf, kan hij – indien hij het niet eens is met de uitspraak – beroep indienen bij de Commissie van Beroep. Deze commissie is onafhankelijk en onpartijdig. De Commissie van Beroep wordt gevormd door een voorzitter en twee commissieleden.

Deel dit artikel via:

Vlog 5

Premium partners

Seagate

Videoguard

Suricat

Wordt een partner