Beveiligingnieuws Logo

Onze partners

20face

Brivo

Crown Security Services

Alarm Meldnet

Gold-IP

Connect Security

VVNL

ASSA ABLOY

Multiwacht

CDVI

SOBA

Seris

ASIS

Hikvision

VideoGuard

JMB Groep

Seagate

EAL

GFT

VBN

G4S

SmartCell

Traka ASSA ABLOY

VEB

Bydemes

NIBHV

Unii

Securitas

Genetec

Regio Control Veldt

Optex

Kiwa

Eagle Eye Networks

Trigion

De Beveiligingsjurist

Ajax Systems

Advancis

Sequrix

Eizo

Paxton

NetworxConnect

Alphatronics

Dero Security Products

2N

Top Security

Explicate

HID

Oribi ID Solutions

Avigilon Alta

Add Secure

i-Pro

Nimo Drone Security

Bosch Security Systems

Masset Solutions

PG Security Systems

Milestone

Nimo Dog Security

Nenova

OSEC

SmartSD

Service Centrale Nederland

Paraat

Hanwha Vision Europe

Centurion

Uniview

SMC Alarmcentrale

Lobeco

CardAccess

Akuvox

Secusoft

IDIS

VAIBS

BHVcertificaat.online

ADI

DZ Technologies

ARAS

CSL

HD Security

RoSecure

OWASP

11 maart 2024
Redactie
13:35

Het Open Web Application Security Project (OWASP) is een non-profitorganisatie die zich richt op het verbeteren van de beveiliging van softwareapplicaties. Het doel van OWASP is om de bewustwording over webapplicatiebeveiliging te vergroten en richtlijnen, hulpmiddelen en resources te bieden om de beveiliging van webapplicaties te verbeteren.

OWASP werd opgericht in 2001 en bestaat uit een wereldwijde gemeenschap van beveiligingsprofessionals, ontwikkelaars, organisaties en individuen die vrijwillig bijdragen aan het verbeteren van de beveiliging van webapplicaties. De organisatie is bekend om zijn OWASP Top 10-project, een lijst met de tien meest kritieke beveiligingsrisico’s voor webapplicaties, die regelmatig wordt bijgewerkt om nieuwe bedreigingen en kwetsbaarheden te reflecteren.

Naast de OWASP Top 10 omvat het project ook verschillende andere initiatieven en hulpmiddelen, waaronder:

  1. OWASP Web Security Testing Guide: Een gids voor het uitvoeren van veiligheidstests op webapplicaties om kwetsbaarheden te identificeren en te verhelpen.
  2. OWASP Zed Attack Proxy (ZAP): Een populaire open-source tool voor het uitvoeren van veiligheidstests en het identificeren van kwetsbaarheden in webapplicaties.
  3. OWASP Application Security Verification Standard (ASVS): Een standaard die richtlijnen biedt voor het beoordelen van de beveiliging van webapplicaties op basis van verschillende beveiligingsniveaus.
  4. OWASP Secure Coding Practices: Een verzameling van richtlijnen en best practices voor het ontwikkelen van veilige code om veelvoorkomende kwetsbaarheden te voorkomen.
  5. OWASP Project Summits en Conferenties: Evenementen waarbij leden van de OWASP-gemeenschap samenkomen om te netwerken, kennis te delen en samen te werken aan het verbeteren van webapplicatiebeveiliging.

Het werk van OWASP is van onschatbare waarde voor organisaties die streven naar het verbeteren van de beveiliging van hun webapplicaties en het beschermen van gevoelige gegevens tegen cyberaanvallen en inbreuken. De richtlijnen, hulpmiddelen en resources die OWASP biedt, helpen ontwikkelaars en beveiligingsprofessionals bij het identificeren en verhelpen van kwetsbaarheden in webapplicaties, wat resulteert in een veiligere online omgeving voor gebruikers en organisaties.

Deel dit artikel via:

Vlog 5

Premium partners

Seagate

Suricat

Videoguard

Wordt een partner