Beveiligingnieuws Logo

Onze partners

SmartCell

SOBA

Eizo

Connect Security

Milestone

Securitas

Nimo Drone Security

Seagate

De Beveiligingsjurist

Seris

JMB Groep

Uniview

Bosch Security Systems

20face

Oribi ID Solutions

Paraat

Traka ASSA ABLOY

Secusoft

VBN

Bydemes

CDVI

VVNL

Advancis

Hikvision

ADI

Akuvox

OSEC

EAL

Unii

HD Security

NetworxConnect

RoSecure

Explicate

Paxton

SmartSD

VideoGuard

ASIS

Kiwa

Trigion

2N

Genetec

i-Pro

PG Security Systems

Service Centrale Nederland

Avigilon Alta

GFT

Masset Solutions

ARAS

Sequrix

ASSA ABLOY

VAIBS

VEB

CardAccess

SMC Alarmcentrale

Optex

Lobeco

IDIS

Crown Security Services

Brivo

Hanwha Vision Europe

HID

Gold-IP

G4S

Eagle Eye Networks

Add Secure

Nimo Dog Security

CSL

Nenova

NIBHV

Dero Security Products

Regio Control Veldt

Ajax Systems

Top Security

DZ Technologies

Multiwacht

Alphatronics

Alarm Meldnet

BHVcertificaat.online

Centurion

Power over Ethernet (PoE)

9 maart 2024
Redactie
15:11

Power over Ethernet (PoE) is een technologie die het mogelijk maakt om stroom en data te leveren via één enkele Ethernet-kabel. Het is een handige oplossing die veel wordt gebruikt in de beveiligingsindustrie, met name voor bewakingscamera’s.

Wat is Power over Ethernet (PoE)?

Power over Ethernet (PoE) is een technologie waarmee elektrische stroom kan worden overgedragen via de standaard Ethernet-kabels die worden gebruikt voor het overbrengen van gegevens. Hierdoor kunnen apparaten zoals bewakingscamera’s worden gevoed zonder dat er aparte stroomkabels nodig zijn.

Hoe werkt PoE?

PoE maakt gebruik van de bestaande Ethernet-infrastructuur om zowel gegevens als stroom te leveren aan aangesloten apparaten. Dit wordt bereikt door de elektrische stroom te moduleren en samen te voegen met de gegevens die via de Ethernet-kabel worden verzonden. Aan de ontvangende kant wordt de stroom weer gedemoduleerd en gebruikt om het aangesloten apparaat van stroom te voorzien.

Waarom is PoE belangrijk voor bewakingscamera’s?

  1. Eenvoudige installatie: PoE elimineert de noodzaak van aparte stroomkabels, wat de installatie van bewakingscamera’s vereenvoudigt en de installatiekosten verlaagt.
  2. Flexibiliteit: Met PoE kunnen bewakingscamera’s op meer locaties worden geïnstalleerd, aangezien ze niet afhankelijk zijn van de beschikbaarheid van stopcontacten in de buurt.
  3. Betrouwbaarheid: PoE zorgt voor een betrouwbare en consistente stroomtoevoer naar bewakingscamera’s, wat essentieel is voor continue bewaking en beveiliging.
  4. Schaalbaarheid: PoE maakt het gemakkelijk om het aantal bewakingscamera’s uit te breiden zonder dat extra stroominfrastructuur nodig is.
  5. Afstandsvermogen: PoE kan stroom leveren over afstanden tot 100 meter, waardoor het ideaal is voor het voeden van bewakingscamera’s op grote locaties.
  6. Beheer op afstand: PoE-netwerken bieden de mogelijkheid om bewakingscamera’s op afstand te beheren en te monitoren via een centraal beheersysteem.
Deel dit artikel via:

Vlog 5

Premium partners

Videoguard

Seagate

Suricat

Wordt een partner