Beveiligingnieuws Logo

Onze partners

VEB

i-Pro

RoSecure

Lobeco

2N

ASIS

Genetec

Bosch Security Systems

BHVcertificaat.online

Paxton

JMB Groep

Gold-IP

Oribi ID Solutions

Avigilon Alta

VBN

Masset Solutions

ASSA ABLOY

SOBA

Trigion

SmartSD

Regio Control Veldt

VideoGuard

Nimo Dog Security

Top Security

Paraat

VVNL

Centurion

GFT

De Beveiligingsjurist

EAL

Milestone

Explicate

Seris

PG Security Systems

Hikvision

ARAS

Add Secure

SmartCell

Crown Security Services

Connect Security

CardAccess

HID

Nimo Drone Security

Optex

ADI

Secusoft

DZ Technologies

Kiwa

Hanwha Vision Europe

G4S

SMC Alarmcentrale

Akuvox

Uniview

VAIBS

Eizo

CSL

Nenova

20face

NIBHV

Dero Security Products

Unii

Brivo

Eagle Eye Networks

Alphatronics

Service Centrale Nederland

Traka ASSA ABLOY

Advancis

Bydemes

NetworxConnect

HD Security

Sequrix

IDIS

Multiwacht

OSEC

Securitas

Alarm Meldnet

Seagate

Ajax Systems

CDVI

PTZ

9 maart 2024
Redactie
15:55

PTZ staat voor Pan-Tilt-Zoom, wat verwijst naar de functionaliteiten van bewakingscamera’s om te draaien, te kantelen en in te zoomen. Dit type camera’s biedt operators de mogelijkheid om de camerapositie en het gezichtsveld op afstand aan te passen, waardoor ze flexibel kunnen reageren op veranderende situaties en een groter gebied kunnen bestrijken zonder dat extra camera’s nodig zijn.

  1. Pan (Horizontale beweging): De camera kan horizontaal draaien over een bepaalde hoek, waardoor het gezichtsveld van de camera kan worden aangepast om verschillende delen van een gebied te bestrijken. De panfunctie maakt het mogelijk om de camera 360 graden rond te draaien, waardoor een volledige panoramische dekking mogelijk is.
  2. Tilt (Verticale beweging): De camera kan verticaal kantelen over een bepaalde hoek, waardoor het gezichtsveld omhoog en omlaag kan worden aangepast. Hierdoor kan de camera objecten op verschillende hoogten volgen en monitoren, zoals voertuigen, personen of activiteiten op verschillende verdiepingen van een gebouw.
  3. Zoom: De camera kan inzoomen op specifieke objecten of gebieden, waardoor operators details kunnen zien die anders niet zichtbaar zouden zijn. Dit kan handig zijn voor het identificeren van personen, het lezen van kentekenplaten of het observeren van verdachte activiteiten op afstand.

PTZ-camera’s worden vaak gebruikt in beveiligingssystemen voor surveillancedoeleinden, zoals bij het bewaken van parkeerterreinen, stadscentra, industriële installaties, openbare ruimtes en andere gebieden waar een breed scala aan bewaking vereist is. Ze bieden flexibiliteit, veelzijdigheid en een groter bereik dan traditionele vaste camera’s, waardoor ze een waardevolle aanvulling zijn op beveiligingsoplossingen.

Deel dit artikel via:

Vlog 5

Premium partners

Suricat

Seagate

Videoguard

Wordt een partner