Beveiligingnieuws Logo

Onze partners

SmartCell

VideoGuard

Avigilon Alta

Eizo

Seagate

Securitas

DZ Technologies

Regio Control Veldt

Uniview

Milestone

Top Security

Add Secure

Alarm Meldnet

Masset Solutions

CSL

Paxton

HID

ADI

ASIS

HD Security

BHVcertificaat.online

Bosch Security Systems

CardAccess

ASSA ABLOY

CDVI

VEB

Kiwa

Lobeco

VVNL

JMB Groep

Oribi ID Solutions

Nenova

Seris

Advancis

20face

Nimo Dog Security

VAIBS

2N

Ajax Systems

RoSecure

Alphatronics

NetworxConnect

NIBHV

Sequrix

Optex

Bydemes

Service Centrale Nederland

Connect Security

Genetec

Gold-IP

Eagle Eye Networks

Trigion

SOBA

Brivo

IDIS

Hanwha Vision Europe

GFT

VBN

PG Security Systems

Unii

Traka ASSA ABLOY

Akuvox

OSEC

Explicate

Hikvision

SMC Alarmcentrale

Centurion

Multiwacht

ARAS

Nimo Drone Security

Dero Security Products

SmartSD

Secusoft

De Beveiligingsjurist

G4S

Crown Security Services

i-Pro

EAL

Paraat

Public Key Infrastructure (PKI)

11 maart 2024
Redactie
13:44

Een Public Key Infrastructure (PKI) is een systeem voor het beheer van digitale certificaten, sleutels en andere beveiligingsgerelateerde informatie die wordt gebruikt voor het versleutelen, authenticeren en beveiligen van elektronische communicatie en transacties op internet en andere openbare netwerken.

PKI maakt gebruik van een hiërarchie van vertrouwde entiteiten, waaronder certificaatautoriteiten (CA’s), registratie-instanties (RA’s) en gebruikers, om digitale certificaten uit te geven, te beheren en te valideren. Een digitaal certificaat bevat de openbare sleutel van een entiteit, samen met informatie over die entiteit, zoals naam, organisatie en geldigheidsperiode van het certificaat.

Het PKI-proces omvat het volgende:

  1. Sleutelpaar generatie: Een entiteit genereert een sleutelpaar bestaande uit een openbare sleutel (die wordt verspreid naar andere gebruikers) en een privésleutel (die wordt bewaard door de entiteit en niet wordt gedeeld).
  2. Certificaataanvraag: De entiteit vraagt een digitaal certificaat aan bij een certificaatautoriteit (CA), waarbij ze hun openbare sleutel en identiteitsinformatie verstrekken.
  3. Certificaatuitgifte: De CA verifieert de identiteit van de entiteit en geeft vervolgens een digitaal certificaat uit dat de openbare sleutel van de entiteit bevat, samen met andere relevante informatie en een digitale handtekening van de CA.
  4. Certificaatdistributie: Het digitale certificaat wordt verspreid naar de entiteit en andere partijen die het nodig hebben om de authenticiteit van de entiteit te verifiëren.
  5. Certificaatvalidatie: Andere partijen kunnen het ontvangen digitale certificaat valideren door de handtekening van de CA te controleren en de geldigheid van het certificaat te verifiëren.

PKI wordt veel gebruikt voor beveiligde communicatieprotocollen zoals SSL/TLS (Secure Sockets Layer/Transport Layer Security) voor het beveiligen van internetverbindingen, digitale handtekeningen voor het verifiëren van de integriteit en authenticiteit van elektronische documenten, en het versleutelen van e-mails en gegevensuitwisselingen tussen gebruikers en systemen.

Deel dit artikel via:

Vlog 6

Premium partners

Suricat

Videoguard

Seagate

Wordt een partner