Beveiligingnieuws Logo

Onze partners

VVNL

SmartCell

SMC Alarmcentrale

Eagle Eye Networks

BHVcertificaat.online

De Beveiligingsjurist

Sequrix

CDVI

VBN

ASSA ABLOY

Optex

Eizo

Multiwacht

ASIS

Connect Security

Avigilon Alta

Masset Solutions

ARAS

EAL

Lobeco

Seris

Brivo

Service Centrale Nederland

Akuvox

Nimo Drone Security

Seagate

SmartSD

Genetec

JMB Groep

Paraat

Unii

OSEC

Paxton

Traka ASSA ABLOY

Bydemes

Secusoft

Nimo Dog Security

HD Security

Kiwa

Nenova

HID

ADI

Add Secure

IDIS

RoSecure

Milestone

Crown Security Services

Uniview

VAIBS

i-Pro

GFT

Centurion

Hanwha Vision Europe

Dero Security Products

Alphatronics

Alarm Meldnet

CSL

CardAccess

SOBA

NetworxConnect

Trigion

Explicate

Regio Control Veldt

Bosch Security Systems

DZ Technologies

Gold-IP

2N

PG Security Systems

Advancis

NIBHV

Oribi ID Solutions

G4S

Top Security

Hikvision

Securitas

20face

VideoGuard

VEB

Ajax Systems

RAID

9 maart 2024
Redactie
15:51

RAID staat voor Redundant Array of Independent Disks, en het is een technologie die wordt gebruikt in opslagsystemen voor het verbeteren van de betrouwbaarheid en prestaties van gegevensopslag. Bij videobewakingssystemen wordt RAID vaak gebruikt om videogegevens te beschermen tegen gegevensverlies en om de lees- en schrijfprestaties te verbeteren.

Er zijn verschillende RAID-niveaus, elk met zijn eigen configuratie en kenmerken. Hier zijn enkele veelvoorkomende RAID-niveaus die worden gebruikt in videobewakingssystemen:

  1. RAID 0 (Striping): RAID 0 verdeelt gegevens over meerdere harde schijven zonder redundante kopieën te maken. Hierdoor kunnen lees- en schrijfoperaties sneller worden uitgevoerd, omdat de gegevens gelijktijdig over meerdere schijven worden geschreven of gelezen. Echter, omdat er geen gegevensredundantie is, als één schijf in RAID 0 faalt, gaan alle gegevens verloren.
  2. RAID 1 (Mirroring): RAID 1 maakt een exacte kopie (spiegel) van gegevens op een andere schijf. Hierdoor worden gegevensredundantie en fouttolerantie geboden, omdat als één schijf faalt, de gegevens nog steeds beschikbaar zijn op de andere schijf. RAID 1 vereist echter dubbele opslagcapaciteit omdat elke schijf een exacte kopie van de andere bevat.
  3. RAID 5 (Striping with Parity): RAID 5 verdeelt gegevens over meerdere schijven met behulp van striping, maar voegt ook pariteitsinformatie toe die wordt verspreid over de schijven. Deze pariteitsinformatie wordt gebruikt om gegevens te herstellen in geval van een schijffout. RAID 5 biedt zowel gegevensredundantie als een betere prestatie dan RAID 1, omdat de gegevens over meerdere schijven worden verdeeld. Het vereist echter minimaal drie schijven en de prestaties kunnen afnemen tijdens hersteloperaties.
  4. RAID 6 (Striping with Dual Parity): RAID 6 is vergelijkbaar met RAID 5, maar biedt extra fouttolerantie door gebruik te maken van twee pariteitsblokken die over de schijven worden verspreid. Hierdoor kan RAID 6 twee schijffouten tegelijkertijd tolereren zonder gegevensverlies. RAID 6 vereist echter minimaal vier schijven en heeft hogere prestatiekosten dan RAID 5 vanwege de extra pariteitsberekeningen.

Bij videobewakingssystemen wordt RAID vaak gebruikt om continue opname van videogegevens te ondersteunen en om ervoor te zorgen dat de videogegevens veilig worden opgeslagen, zelfs in geval van een schijffout. Door het gebruik van RAID kunnen videobewakingssystemen betrouwbare, schaalbare en hoogwaardige opslagoplossingen bieden die voldoen aan de eisen van moderne beveiligingsvereisten.

Deel dit artikel via:

Vlog 5

Premium partners

Seagate

Videoguard

Suricat

Wordt een partner