Beveiligingnieuws Logo

Onze partners

DZ Technologies

Brivo

HD Security

GFT

Unii

Regio Control Veldt

Eagle Eye Networks

ARAS

SmartCell

EAL

ASSA ABLOY

NIBHV

CDVI

20face

Hikvision

Akuvox

Centurion

Nimo Dog Security

JMB Groep

Top Security

Oribi ID Solutions

Eizo

VEB

Avigilon Alta

Crown Security Services

ADI

IDIS

Dero Security Products

Hanwha Vision Europe

Uniview

HID

Service Centrale Nederland

ASIS

Alarm Meldnet

SMC Alarmcentrale

Masset Solutions

RoSecure

Seagate

Nenova

CSL

Add Secure

Bosch Security Systems

G4S

Ajax Systems

VideoGuard

Kiwa

Multiwacht

Milestone

Secusoft

Paxton

Traka ASSA ABLOY

Advancis

VVNL

Sequrix

2N

Alphatronics

Bydemes

SOBA

Genetec

BHVcertificaat.online

CardAccess

Lobeco

PG Security Systems

VBN

De Beveiligingsjurist

Gold-IP

SmartSD

Seris

Explicate

Optex

Connect Security

Nimo Drone Security

OSEC

Paraat

Trigion

Securitas

NetworxConnect

VAIBS

i-Pro

Real-Time Streaming Protocol (RTSP)

9 maart 2024
Redactie
15:47

Real-Time Streaming Protocol (RTSP) is een netwerkprotocol dat wordt gebruikt voor het leveren van audio- en videostreams van bewakingscamera’s en andere soorten streaming media. Het protocol maakt het mogelijk om live videostreams van bewakingscamera’s te bekijken en op te nemen op verschillende apparaten, zoals computers, smartphones, tablets en videobewakingsystemen.

RTSP is ontworpen voor efficiënte en betrouwbare streaming van real-time media over IP-netwerken. Het maakt gebruik van een client-servermodel, waarbij de bewakingscamera fungeert als de server die de videostream levert, en de clientapparaten (zoals computers of smartphones) fungeren als de clients die de videostream ontvangen en weergeven.

Belangrijke kenmerken van RTSP zijn onder andere:

RTSP biedt mechanismen voor het beheren en besturen van mediastreams, zoals het afspelen, pauzeren, stoppen en doorspoelen van videostreams. Dit stelt gebruikers in staat om de videostreams van bewakingscamera’s te bedienen zoals ze dat met traditionele mediaspelers zouden doen.

RTSP ondersteunt verschillende soorten mediaformaten, waaronder H.264, MPEG-4 en MJPEG voor videostreams, en AAC, MP3 en PCM voor audiostreams. Hierdoor kunnen bewakingscamera’s met verschillende codec-indelingen worden gebruikt en kunnen ze worden geïntegreerd met verschillende videobewakingsystemen.

RTSP kan worden geïntegreerd met andere netwerkprotocollen, zoals RTP (Real-Time Protocol) voor het transporteren van multimedia-inhoud over het netwerk, en SDP (Session Description Protocol) voor het beschrijven van de kenmerken van de mediastreams.

RTSP ondersteunt verschillende authenticatie- en beveiligingsmechanismen om de toegang tot videostreams te beheren en te beveiligen. Dit omvat het gebruik van gebruikersnamen en wachtwoorden voor toegangscontrole, evenals versleutelde communicatie via protocollen zoals HTTPS.

In het algemeen maakt RTSP het mogelijk om live videostreams van bewakingscamera’s te bekijken en op te nemen op verschillende apparaten via IP-netwerken. Het wordt veel gebruikt in videobewakingsystemen en beveiligingsapplicaties voor real-time monitoring en toezicht.

Deel dit artikel via:

Vlog 5

Premium partners

Videoguard

Suricat

Seagate

Wordt een partner