Beveiligingnieuws Logo

Onze partners

Traka ASSA ABLOY

OSEC

Seris

Paraat

Multiwacht

Hanwha Vision Europe

CSL

Paxton

SmartCell

VVNL

Nimo Drone Security

Bosch Security Systems

Milestone

RoSecure

Hikvision

DZ Technologies

VAIBS

JMB Groep

G4S

Eizo

HID

20face

Service Centrale Nederland

Uniview

Crown Security Services

Alarm Meldnet

Oribi ID Solutions

SmartSD

Explicate

VEB

HD Security

Brivo

Regio Control Veldt

Eagle Eye Networks

Optex

NIBHV

Nimo Dog Security

Lobeco

SMC Alarmcentrale

CDVI

Unii

Trigion

Secusoft

CardAccess

Masset Solutions

Securitas

ASIS

VBN

2N

PG Security Systems

Top Security

ARAS

GFT

Genetec

NetworxConnect

Akuvox

Centurion

SOBA

Connect Security

Sequrix

EAL

ASSA ABLOY

De Beveiligingsjurist

Gold-IP

IDIS

Alphatronics

Avigilon Alta

ADI

i-Pro

BHVcertificaat.online

Ajax Systems

Seagate

VideoGuard

Advancis

Bydemes

Add Secure

Dero Security Products

Kiwa

Nenova

Sluitplaat

3 maart 2024
Redactie
13:39

Een sluitplaat voor beveiliging, ook wel bekend als een veiligheidssluitplaat, is een metalen plaat die op het kozijn van een deur wordt gemonteerd om de beveiliging te verbeteren. Het is een essentieel onderdeel van het sluitsysteem van een deur en wordt gebruikt in combinatie met een deurvergrendeling of -slot om de deur stevig te vergrendelen wanneer deze gesloten is.

Het hoofddoel van een sluitplaat voor beveiliging is om te voorkomen dat de deur wordt geforceerd of opengebroken door indringers. De plaat wordt meestal geïnstalleerd op de plek waar het slot van de deur in het kozijn valt wanneer de deur gesloten is. Hierdoor biedt het extra ondersteuning en versteviging aan het vergrendelingsmechanisme, waardoor het moeilijker wordt voor inbrekers om de deur te forceren.

Veiligheidssluitplaten zijn meestal gemaakt van stevig metaal zoals roestvrij staal of gehard staal, wat zorgt voor duurzaamheid en robuustheid. Ze zijn verkrijgbaar in verschillende maten en stijlen om te passen bij verschillende soorten deuren en vergrendelingsmechanismen.

Naast het bieden van fysieke beveiliging, kunnen sluitplaten voor beveiliging ook worden ontworpen met extra functies om de veiligheid verder te verbeteren. Sommige modellen hebben bijvoorbeeld versterkte bevestigingsgaten om te voorkomen dat de plaat loskomt bij een krachtige impact, terwijl andere zijn voorzien van een anti-kerntrekbeveiliging om te voorkomen dat inbrekers het slot kunnen uitboren.

Kortom, een sluitplaat voor beveiliging is een belangrijk onderdeel van een algeheel beveiligingssysteem voor deuren. Door extra stevigheid en ondersteuning te bieden aan het vergrendelingsmechanisme van de deur, helpt het bij het verbeteren van de algehele beveiliging van een gebouw en het voorkomen van ongeautoriseerde toegang.

Deel dit artikel via:

Vlog 5

Premium partners

Suricat

Videoguard

Seagate

Wordt een partner