Beveiligingnieuws Logo

Onze partners

Genetec

CardAccess

EAL

VAIBS

Nimo Drone Security

ARAS

Nimo Dog Security

VideoGuard

Ajax Systems

Crown Security Services

Service Centrale Nederland

Connect Security

Paxton

GFT

Avigilon Alta

BHVcertificaat.online

Seris

Explicate

Dero Security Products

Alphatronics

ASSA ABLOY

NIBHV

CSL

Milestone

Add Secure

2N

Regio Control Veldt

IDIS

HD Security

Traka ASSA ABLOY

DZ Technologies

i-Pro

Hanwha Vision Europe

Securitas

JMB Groep

Optex

Unii

Top Security

Secusoft

Kiwa

OSEC

PG Security Systems

Uniview

VVNL

CDVI

Seagate

ADI

Advancis

HID

Gold-IP

Masset Solutions

Trigion

SmartSD

Paraat

RoSecure

SMC Alarmcentrale

SOBA

Eagle Eye Networks

VBN

Sequrix

Nenova

NetworxConnect

Centurion

Oribi ID Solutions

Brivo

Multiwacht

Akuvox

G4S

SmartCell

Bosch Security Systems

VEB

Hikvision

20face

Eizo

ASIS

De Beveiligingsjurist

Alarm Meldnet

Lobeco

Bydemes

Software as a Service (SaaS)

12 maart 2024
Redactie
15:24

Software as a Service (SaaS) is een model voor de levering van softwareapplicaties via internet, waarbij de software wordt gehost op de servers van de serviceprovider en toegankelijk is voor gebruikers via een webbrowser. In plaats van dat gebruikers de software lokaal op hun eigen computers installeren en onderhouden, kunnen ze simpelweg via internet verbinding maken met de software en deze gebruiken op basis van een abonnementsmodel.

Gebruikers kunnen toegang krijgen tot de software vanaf elk apparaat met een internetverbinding, zoals computers, tablets of smartphones, zonder dat ze software lokaal hoeven te installeren. Omdat de software wordt gehost op de servers van de serviceprovider, hoeven gebruikers geen software te installeren of te onderhouden op hun eigen apparaten. Updates en patches worden automatisch doorgevoerd door de serviceprovider.

SaaS-applicaties kunnen eenvoudig worden opgeschaald of afgeschaald afhankelijk van de behoeften van de gebruiker. Gebruikers kunnen bijvoorbeeld extra gebruikerslicenties toevoegen of functies inschakelen op basis van hun behoeften. Gebruikers betalen meestal een periodieke abonnementsvergoeding voor het gebruik van de software, meestal op basis van het aantal gebruikers of het gebruiksniveau. Vaak wordt SaaS-software geleverd via een multi-tenant architectuur. Dat betekent dat meerdere klanten dezelfde software-instantie delen, maar dat hun gegevens strikt gescheiden blijven om privacy en beveiliging te waarborgen.

Populaire voorbeelden van SaaS-toepassingen in de beveiliging zijn onder meer online securitymanagementsystemen en videomanagementsystemen. Ook veel kantoorprogramma’s worden tegenwoordig als SaaS-dienst aangeboden.

Deel dit artikel via:

Vlog 5

Premium partners

Videoguard

Seagate

Suricat

Wordt een partner