Beveiligingnieuws Logo

Onze partners

VEB

NetworxConnect

SOBA

RoSecure

ADI

Nenova

Securitas

Trigion

Ajax Systems

ASIS

Secusoft

VBN

HD Security

NIBHV

Kiwa

BHVcertificaat.online

Milestone

VideoGuard

Lobeco

Service Centrale Nederland

Gold-IP

Centurion

SmartSD

ARAS

Akuvox

Advancis

Top Security

Seris

EAL

2N

PG Security Systems

Alphatronics

Eagle Eye Networks

Oribi ID Solutions

OSEC

CSL

Bosch Security Systems

Eizo

Hikvision

Genetec

Paxton

Connect Security

Crown Security Services

20face

Uniview

Explicate

GFT

ASSA ABLOY

G4S

Hanwha Vision Europe

SMC Alarmcentrale

DZ Technologies

CardAccess

Sequrix

Alarm Meldnet

CDVI

JMB Groep

Bydemes

Traka ASSA ABLOY

De Beveiligingsjurist

Regio Control Veldt

Multiwacht

Avigilon Alta

Dero Security Products

VVNL

Nimo Drone Security

Add Secure

Masset Solutions

Optex

SmartCell

Brivo

Seagate

Unii

HID

Nimo Dog Security

IDIS

Paraat

i-Pro

VAIBS

Speedgate

5 maart 2024
Redactie
07:25

Een speedgate, ook wel bekend als snelvouwhek of snelrolhek, is een geautomatiseerde toegangscontroleoplossing die wordt gebruikt voor voertuigen en voetgangers. Het is een vorm van poort of slagboom die snel open en dicht gaat, waardoor een snelle en efficiënte doorstroming van verkeer mogelijk is, terwijl tegelijkertijd de toegang tot een bepaald gebied wordt beheerd en gecontroleerd.

Speedgates zijn meestal uitgerust met geavanceerde technologieën, zoals bewegingssensoren, infrarooddetectie en kaartlezers, om geautoriseerde toegang te verlenen aan voertuigen of personen die zijn voorzien van de juiste identificatiemiddelen, zoals toegangskaarten, kentekens, pasjes of biometrische kenmerken.

De belangrijkste kenmerken en voordelen van speedgates zijn onder meer:

  1. Snelle bediening: Speedgates openen en sluiten snel, waardoor een vlotte doorstroming van verkeer mogelijk is, wat vooral handig is op locaties met veel verkeer, zoals parkeergarages, bedrijventerreinen en luchthavens.
  2. Veiligheid: Speedgates bieden een effectieve toegangscontrole en beveiliging door alleen geautoriseerde voertuigen of personen toe te laten. Dit helpt onbevoegde toegang te voorkomen en de veiligheid van het gebied te waarborgen.
  3. Ruimtebesparing: Speedgates nemen over het algemeen minder ruimte in beslag dan traditionele slagbomen of poorten, waardoor ze ideaal zijn voor locaties met beperkte ruimte.
  4. Gebruiksgemak: Ze kunnen worden geïntegreerd met verschillende toegangssystemen, zoals RFID-kaartlezers, kentekencamera’s, codesloten of biometrische scanners, voor een eenvoudige en efficiënte toegangsverlening.
  5. Duurzaamheid: Speedgates zijn meestal gemaakt van duurzame materialen zoals roestvrij staal en zijn bestand tegen verschillende weersomstandigheden en intensief gebruik.

Al met al biedt een speedgate een effectieve en efficiënte oplossing voor toegangscontrole op locaties waar een snelle doorstroming van verkeer essentieel is, terwijl tegelijkertijd de veiligheid en beveiliging van het gebied worden gewaarborgd.

Deel dit artikel via:

Vlog 5

Premium partners

Seagate

Videoguard

Suricat

Wordt een partner