Beveiligingnieuws Logo

Onze partners

Hanwha Vision Europe

Gold-IP

Paxton

Alarm Meldnet

EAL

CSL

Unii

Securitas

Eagle Eye Networks

Bydemes

HID

Dero Security Products

OSEC

SmartCell

Seris

Lobeco

Ajax Systems

G4S

20face

IDIS

Service Centrale Nederland

Nimo Drone Security

ASIS

Genetec

Regio Control Veldt

RoSecure

VideoGuard

Nimo Dog Security

Seagate

Avigilon Alta

Sequrix

VBN

Paraat

HD Security

SMC Alarmcentrale

ADI

Secusoft

PG Security Systems

De Beveiligingsjurist

ASSA ABLOY

Alphatronics

DZ Technologies

CDVI

Bosch Security Systems

Oribi ID Solutions

ARAS

Akuvox

Brivo

Optex

SOBA

Connect Security

Crown Security Services

CardAccess

NetworxConnect

Centurion

Hikvision

Trigion

Milestone

Multiwacht

NIBHV

Eizo

Top Security

GFT

Kiwa

Advancis

Nenova

Masset Solutions

SmartSD

Traka ASSA ABLOY

i-Pro

Uniview

JMB Groep

VVNL

BHVcertificaat.online

VAIBS

VEB

Add Secure

2N

Explicate

TCP/IP

9 maart 2024
Redactie
15:33

TCP/IP staat voor Transmission Control Protocol/Internet Protocol. Het is een set van communicatieprotocollen die worden gebruikt om computers en andere apparaten met elkaar te laten communiceren over het internet en andere computernetwerken. TCP/IP is het fundament van het internet en maakt het mogelijk voor apparaten om gegevens uit te wisselen en met elkaar te communiceren, ongeacht het type apparaat of het besturingssysteem dat wordt gebruikt.

TCP/IP bestaat uit twee hoofdprotocollen:

Transmission Control Protocol (TCP) zorgt voor een betrouwbare, geordende en foutvrije levering van gegevenspakketten tussen apparaten. TCP deelt gegevens op in kleinere pakketten voordat ze worden verzonden, en controleert vervolgens of alle pakketten correct zijn ontvangen door de ontvanger. Als er pakketten ontbreken of beschadigd zijn, vraagt TCP automatisch om herzending van de ontbrekende of beschadigde gegevens.

Internet Protocol (IP) is verantwoordelijk voor het adresgebruik en routering van gegevenspakketten over het netwerk. IP adresseert elk apparaat op het netwerk met een uniek IP-adres, waardoor gegevenspakketten naar de juiste bestemming kunnen worden verzonden. IP bepaalt ook de beste route voor gegevenspakketten om van de afzender naar de ontvanger te reizen, door te zoeken naar het kortste en snelste pad over het netwerk.

TCP/IP wordt gebruikt voor een breed scala aan toepassingen en diensten, waaronder webbrowsing, e-mail, bestandsuitwisseling, videoconferenties, online gaming en meer. Het is een open standaard, wat betekent dat het wereldwijd wordt gebruikt en onderhouden door een gemeenschap van ontwikkelaars en organisaties. TCP/IP heeft een enorme bijdrage geleverd aan de groei en ontwikkeling van het internet en heeft het mogelijk gemaakt voor miljoenen mensen over de hele wereld om met elkaar verbonden te zijn en informatie te delen.

Deel dit artikel via:

Vlog 5

Premium partners

Suricat

Videoguard

Seagate

Wordt een partner