Beveiligingnieuws Logo

Onze partners

Bydemes

VBN

Paraat

Traka ASSA ABLOY

Secusoft

Seris

Service Centrale Nederland

G4S

VAIBS

Milestone

Crown Security Services

Lobeco

Seagate

Unii

Hikvision

Centurion

Nimo Drone Security

BHVcertificaat.online

RoSecure

HID

Avigilon Alta

Paxton

Ajax Systems

ARAS

OSEC

Oribi ID Solutions

Bosch Security Systems

JMB Groep

Dero Security Products

VVNL

ASSA ABLOY

Securitas

CardAccess

DZ Technologies

Nimo Dog Security

Akuvox

SMC Alarmcentrale

Regio Control Veldt

NetworxConnect

SmartSD

VEB

HD Security

EAL

Alarm Meldnet

Connect Security

Gold-IP

VideoGuard

Trigion

i-Pro

Add Secure

CSL

De Beveiligingsjurist

Alphatronics

SOBA

ASIS

Brivo

Optex

Kiwa

CDVI

Hanwha Vision Europe

Explicate

Nenova

20face

IDIS

Multiwacht

NIBHV

GFT

Sequrix

PG Security Systems

SmartCell

Uniview

Eizo

Masset Solutions

2N

Genetec

ADI

Eagle Eye Networks

Top Security

Advancis

Thermische camera’s

9 maart 2024
Redactie
15:30

Thermische camera’s, ook wel warmtebeeldcamera’s genoemd, zijn geavanceerde beveiligingshulpmiddelen die gebruikmaken van infraroodtechnologie om warmtepatronen in de omgeving te detecteren en te visualiseren. Deze camera’s zijn uitermate geschikt voor beveiligingsdoeleinden vanwege hun vermogen om objecten en personen te detecteren, zelfs in volledige duisternis, rook, mist of andere slechte weersomstandigheden.

Werking van thermische camera’s

Thermische camera’s werken door het registreren van de infraroodstraling die wordt uitgezonden door objecten en personen op basis van hun temperatuur. Deze straling wordt omgezet in een elektronisch beeld dat de warmtepatronen van verschillende objecten weergeeft. Deze warmtepatronen worden vervolgens weergegeven in verschillende kleuren of grijstinten op het scherm van de camera, waarbij warmere objecten helderder worden weergegeven dan koudere objecten.

Voordelen van thermische camera’s

Een van de belangrijkste voordelen van thermische camera’s is hun vermogen om objecten en personen te detecteren in volledige duisternis. Dit maakt ze ideaal voor beveiligingstoepassingen ’s nachts of in gebieden met weinig tot geen verlichting.

Thermische camera’s presteren goed in alle weersomstandigheden, inclusief regen, mist, rook en sneeuw. Ze zijn minder gevoelig voor weersinvloeden dan traditionele camera’s.

Thermische camera’s hebben een breed detectiebereik en kunnen objecten detecteren op grote afstanden, afhankelijk van de specificaties van de camera.

Thermische camera’s kunnen warmtepatronen detecteren die anders verborgen blijven voor het menselijk oog, zoals personen die zich verbergen achter obstakels of in dichte begroeiing.

Naast het detecteren van warmtepatronen in volledige duisternis, presteren thermische camera’s ook goed in situaties met weinig licht, waardoor ze effectief zijn in verschillende omgevingen.

Toepassingen van thermische camera’s

Thermische camera’s worden vaak gebruikt voor perimeterbeveiliging rondom gebouwen, faciliteiten en terreinen. Ze kunnen indringers detecteren die proberen omheiningen of grenzen te overschrijden, zelfs ’s nachts of bij slecht weer.

Thermische camera’s worden ingezet voor de bewaking van kritieke infrastructuur zoals energiecentrales, waterzuiveringsinstallaties en transportnetwerken om potentiële bedreigingen vroegtijdig te detecteren.

Overheden gebruiken thermische camera’s voor grensbewaking om ongeautoriseerde grensoverschrijdingen te detecteren en te voorkomen, zelfs in afgelegen of moeilijk bereikbare gebieden.

Thermische camera’s kunnen worden gebruikt voor vroegtijdige detectie van branden door het identificeren van warmtebronnen of hotspots in gebouwen of natuurlijke omgevingen. Ze kunnen alarm geven bij het signaleren van oververhitting die tot brand kan leiden.

Thermische camera’s worden ook gebruikt voor het monitoren van wildlife in natuurgebieden, waar ze helpen bij het detecteren van dieren en het voorkomen van stroperij.

Deel dit artikel via:

Vlog 6

Premium partners

Suricat

Seagate

Videoguard

Wordt een partner