Beveiligingnieuws Logo

Onze partners

Securitas

JMB Groep

Ajax Systems

VVNL

Add Secure

Uniview

Gold-IP

RoSecure

NetworxConnect

IDIS

Bosch Security Systems

ASSA ABLOY

Alarm Meldnet

Crown Security Services

SmartSD

Masset Solutions

Eizo

Service Centrale Nederland

GFT

SmartCell

Regio Control Veldt

Trigion

Advancis

Explicate

Sequrix

Genetec

Oribi ID Solutions

Connect Security

ASIS

i-Pro

VideoGuard

Seris

Secusoft

Nenova

DZ Technologies

PG Security Systems

20face

Lobeco

NIBHV

G4S

CSL

Alphatronics

Unii

Multiwacht

Dero Security Products

ADI

Hanwha Vision Europe

ARAS

Akuvox

BHVcertificaat.online

Milestone

Paraat

Eagle Eye Networks

VAIBS

2N

Paxton

Top Security

HID

Nimo Dog Security

VEB

OSEC

EAL

CDVI

VBN

Traka ASSA ABLOY

Optex

SOBA

Hikvision

Kiwa

Seagate

Brivo

CardAccess

Bydemes

Nimo Drone Security

SMC Alarmcentrale

Centurion

Avigilon Alta

De Beveiligingsjurist

HD Security

Tripwire-detectie

9 maart 2024
Redactie
15:25

Tripwire-detectie is een technologie die wordt gebruikt in beveiligingssystemen om ongeautoriseerde toegang of beweging binnen een bepaald gebied te detecteren. Het concept van tripwire-detectie is gebaseerd op het idee van een denkbeeldige lijn of draad die wordt ‘getriggerd’ of geactiveerd wanneer deze wordt overschreden. Deze denkbeeldige lijn wordt ook wel een ’tripwire’ genoemd, vandaar de naam van de detectietechnologie.

Bij tripwire-detectie worden sensoren of camera’s geplaatst langs de denkbeeldige lijn of in de nabijheid ervan. Wanneer een object, persoon of voertuig deze denkbeeldige lijn overschrijdt, wordt dit gedetecteerd door de sensoren of camera’s. Dit kan worden geactiveerd door fysieke beweging, zoals het passeren van een persoon of voertuig, of door veranderingen in infraroodstraling, warmtebronnen of andere detecteerbare signalen. Slimme camera’s kunnen ook alarmeren als een waargenomen persoon of voertuig een denkbeeldige lijn in het gezichtsveld overschrijdt.

De tripwire-detectietechnologie kan worden toegepast in verschillende beveiligingssystemen en omgevingen, waaronder:

Tripwire-detectie kan worden gebruikt om ongeautoriseerde toegang tot een bepaald gebied, zoals een terrein of een gebouw, te detecteren. Het kan worden geïntegreerd in hekwerken, muren of andere fysieke barrières rondom een ​​perimeter.

In toegangssystemen kan tripwire-detectie worden gebruikt om de beweging van personen of voertuigen te monitoren bij ingangen, poorten of andere toegangspunten.

Tripwire-detectie kan worden toegepast in de bewaking van kritieke infrastructuur, zoals energiecentrales, waterzuiveringsinstallaties, luchthavens en grensovergangen, om ongeautoriseerde toegang of beweging te detecteren.

In militaire toepassingen kan tripwire-detectie worden gebruikt voor perimeterbeveiliging en bewaking van grenzen en gevoelige locaties.

Tripwire-detectie kan worden gebruikt in industriële omgevingen, zoals fabrieken en opslagfaciliteiten, om ongeautoriseerde toegang of beweging te detecteren en potentiële veiligheidsrisico’s te verminderen.

Het gebruik van tripwire-detectie kan worden geïntegreerd met andere beveiligingsmaatregelen, zoals alarmsystemen, bewakingscamera’s, verlichting en toegangscontrolesystemen, om een ​​uitgebreide beveiligingsoplossing te bieden. Deze technologie biedt een effectieve manier om potentiële dreigingen te identificeren en snel te reageren op verdachte activiteiten binnen een beveiligde omgeving.

  Deel dit artikel via:

  Vlog 5

  Premium partners

  Videoguard

  Suricat

  Seagate

  Wordt een partner