Beveiligingnieuws Logo

Onze partners

2N

GFT

Advancis

Sequrix

Centurion

Genetec

Dero Security Products

VideoGuard

Service Centrale Nederland

SmartSD

Alarm Meldnet

EAL

HID

Hikvision

Eagle Eye Networks

Unii

VAIBS

Eizo

JMB Groep

NIBHV

Nimo Drone Security

Traka ASSA ABLOY

SmartCell

RoSecure

Ajax Systems

VVNL

Bosch Security Systems

Brivo

Top Security

ADI

ASSA ABLOY

OSEC

Milestone

VBN

NetworxConnect

Seagate

ARAS

DZ Technologies

SOBA

Masset Solutions

i-Pro

CardAccess

Paxton

ASIS

Add Secure

Regio Control Veldt

Hanwha Vision Europe

Lobeco

Uniview

G4S

IDIS

Alphatronics

CDVI

Secusoft

SMC Alarmcentrale

Multiwacht

20face

Connect Security

Akuvox

CSL

De Beveiligingsjurist

Optex

VEB

HD Security

Trigion

Securitas

Gold-IP

Crown Security Services

Kiwa

Paraat

Nimo Dog Security

Explicate

Oribi ID Solutions

Nenova

Avigilon Alta

Bydemes

Seris

PG Security Systems

BHVcertificaat.online

Turret bewakingscamera

9 maart 2024
Redactie
15:18

Een turret bewakingscamera, ook wel bekend als een dome turret camera, is een type beveiligingscamera dat ontworpen is voor surveillancedoeleinden. Het onderscheidt zich door zijn specifieke vorm en kenmerken, die het geschikt maken voor verschillende toepassingen binnen zowel binnen- als buitensituaties.

Turret camera’s hebben een koepelvormig ontwerp dat lijkt op dat van traditionele dome camera’s. Dit ontwerp biedt bescherming tegen weersinvloeden, zoals regen, sneeuw en stof, waardoor ze zowel binnen als buiten kunnen worden geïnstalleerd.

  1. Bevestiging: Turret camera’s hebben een verstelbare bevestiging die het mogelijk maakt om de camera in verschillende hoeken te draaien en te kantelen voor optimale dekking en bewaking van het gebied.
  2. IR-LED’s voor nachtzicht: Veel turret camera’s zijn uitgerust met infrarood LED’s voor nachtzicht, waardoor ze ook in omstandigheden met weinig licht of volledige duisternis kunnen functioneren en heldere beelden kunnen vastleggen.
  3. Varifocale lens: Turret camera’s kunnen worden uitgerust met varifocale lenzen, waardoor gebruikers de brandpuntsafstand kunnen aanpassen om de kijkhoek en het detailniveau van het beeld te optimaliseren.
  4. Resolutie: Moderne turret camera’s zijn beschikbaar in verschillende resoluties, variërend van standaard definitie (SD) tot high definition (HD) en ultra high definition (UHD) resoluties, waardoor ze geschikt zijn voor verschillende bewakingsbehoeften.
  5. Wide Dynamic Range (WDR): Sommige turret camera’s zijn uitgerust met WDR-technologie, waardoor ze in staat zijn om beelden met een hoog contrastniveau vast te leggen, zoals scènes met sterke tegenlichtomstandigheden, waardoor details zowel in lichte als donkere gebieden behouden blijven.

Voordelen van een turret bewakingscamera:

  1. Veelzijdigheid: Door hun weerbestendige ontwerp en verstelbare bevestiging kunnen turret camera’s zowel binnen als buiten worden geïnstalleerd en in verschillende omgevingen worden gebruikt.
  2. Betrouwbaarheid: Turret camera’s zijn duurzaam en betrouwbaar, waardoor ze geschikt zijn voor langdurig gebruik en een betrouwbare bewaking bieden.
  3. Minder hinder van reflecties: Door hun specifieke ontwerp hebben turret camera’s minder last van interne reflecties, wat kan zorgen voor betere beeldkwaliteit, vooral bij gebruik in omstandigheden met veel licht.
  4. Minder condensvorming: Het ontwerp van turret camera’s minimaliseert de kans op condensvorming aan de binnenkant van de behuizing, wat kan zorgen voor heldere en duidelijke beelden in alle weersomstandigheden.
  5. Afschrikking: De zichtbare aanwezigheid van turret camera’s kan ook een afschrikmiddel zijn voor potentiele indringers en misdadigers, waardoor ze een effectieve beveiligingsoplossing vormen.
Deel dit artikel via:

Vlog 5

Premium partners

Videoguard

Seagate

Suricat

Wordt een partner