Beveiligingnieuws Logo

Onze partners

Nimo Dog Security

Securitas

Nimo Drone Security

EAL

OSEC

ADI

VBN

DZ Technologies

Service Centrale Nederland

Alarm Meldnet

Bosch Security Systems

Add Secure

Explicate

20face

VVNL

NIBHV

SMC Alarmcentrale

Dero Security Products

Lobeco

Paxton

Centurion

2N

Milestone

SOBA

G4S

ASSA ABLOY

Masset Solutions

Top Security

GFT

Paraat

VEB

Trigion

Bydemes

Multiwacht

Unii

Alphatronics

IDIS

Seagate

CardAccess

Eagle Eye Networks

i-Pro

CSL

Genetec

Ajax Systems

Nenova

De Beveiligingsjurist

Sequrix

Crown Security Services

Secusoft

CDVI

VideoGuard

Kiwa

Connect Security

JMB Groep

ARAS

NetworxConnect

RoSecure

SmartCell

BHVcertificaat.online

Oribi ID Solutions

Uniview

Traka ASSA ABLOY

Akuvox

HD Security

VAIBS

Optex

Brivo

ASIS

Seris

Avigilon Alta

Hikvision

Hanwha Vision Europe

PG Security Systems

HID

Gold-IP

Regio Control Veldt

SmartSD

Advancis

Eizo

Video-encoder

9 maart 2024
Redactie
15:01

Een video-encoder, ook wel bekend als een video-omzetter, is een apparaat dat analoge videosignalen omzet naar digitale signalen voor verdere verwerking en opslag. Het maakt gebruik van compressietechnieken om de omvang van de videobestanden te verkleinen, waardoor efficiëntere opslag en overdracht mogelijk zijn. Video-encoders zijn essentieel voor het upgraden van bestaande analoge bewakingssystemen naar moderne, digitale en netwerkgebaseerde oplossingen.

Hoe Werken Video-Encoders?

Video-encoders werken door het vastleggen van analoge videobeelden van bewakingscamera’s en het omzetten van deze beelden naar digitale formaten, zoals H.264, MPEG-4 of MJPEG. Deze digitale videostreams worden vervolgens gecomprimeerd en geoptimaliseerd voor opslag en overdracht via netwerken, zoals Ethernet of draadloze verbindingen. Video-encoders kunnen worden geïntegreerd in bestaande bewakingssystemen en worden aangesloten op lokale netwerken of het internet voor real-time monitoring en opslag van videobeelden.

Voordelen van Video-Encoders

  1. Flexibiliteit: Video-encoders maken het mogelijk om bestaande analoge bewakingscamera’s te integreren in moderne, digitale en netwerkgebaseerde bewakingssystemen zonder de noodzaak van volledige vervanging van de camera’s.
  2. Kostenbesparing: Door gebruik te maken van bestaande analoge camera’s kunnen organisaties kosten besparen op de aanschaf van nieuwe IP-camera’s en het installeren van bekabeling voor netwerkverbindingen.
  3. Verbeterde Beeldkwaliteit: Digitale videostreams die zijn gecomprimeerd met behulp van video-encoders bieden over het algemeen een hogere beeldkwaliteit en resolutie in vergelijking met analoge videobeelden.
  4. Schaalbaarheid: Video-encoders bieden een schaalbare oplossing voor het uitbreiden van bewakingssystemen door eenvoudig extra camera’s toe te voegen en deze te integreren in het bestaande netwerk.
  5. Netwerkintegratie: Video-encoders maken het mogelijk om analoge bewakingscamera’s te integreren in IP-gebaseerde netwerken, waardoor gebruikers real-time toegang hebben tot videostreams vanaf elke locatie met een internetverbinding.
Deel dit artikel via:

Vlog 5

Premium partners

Seagate

Suricat

Videoguard

Wordt een partner