Beveiligingnieuws Logo

Onze partners

RoSecure

CDVI

Alarm Meldnet

ADI

Eizo

Advancis

HID

Service Centrale Nederland

HD Security

Regio Control Veldt

Traka ASSA ABLOY

Alphatronics

NetworxConnect

Nenova

GFT

JMB Groep

Uniview

Eagle Eye Networks

ASIS

Masset Solutions

Trigion

De Beveiligingsjurist

Seris

Centurion

Nimo Dog Security

Nimo Drone Security

Milestone

Akuvox

NIBHV

Ajax Systems

CSL

Bosch Security Systems

DZ Technologies

SMC Alarmcentrale

ASSA ABLOY

VAIBS

SmartSD

OSEC

Hikvision

Unii

Crown Security Services

Top Security

IDIS

Add Secure

Lobeco

Genetec

VVNL

Bydemes

Avigilon Alta

SOBA

PG Security Systems

i-Pro

Optex

2N

Multiwacht

CardAccess

Dero Security Products

Secusoft

SmartCell

Hanwha Vision Europe

Paraat

Explicate

BHVcertificaat.online

G4S

20face

Gold-IP

VideoGuard

Brivo

Sequrix

Securitas

ARAS

Kiwa

VEB

Connect Security

Oribi ID Solutions

Seagate

VBN

EAL

Paxton

Videointercom

9 maart 2024
Redactie
14:57

In de wereld van moderne beveiligingstechnologieën hebben videointercoms een prominente plaats veroverd als een essentieel onderdeel van het beschermen van huizen, bedrijven en openbare ruimtes. Deze geavanceerde systemen zijn geëvolueerd van eenvoudige communicatiemiddelen tot geïntegreerde beveiligingsoplossingen die niet alleen zorgen voor gemakkelijke toegang tot bezoekers, maar ook voor een verhoogd niveau van beveiliging en gemoedsrust voor gebruikers.

De Evolutie van Videointercoms

Videointercoms hebben een lange geschiedenis van ontwikkeling en verbetering doorgemaakt sinds hun oorsprong in de vroege 20e eeuw. Oorspronkelijk werden ze ontwikkeld als eenvoudige audio-intercomsystemen waarmee gebruikers op afstand konden communiceren met bezoekers aan de deur of poort. Deze vroege systemen waren voornamelijk bedoeld voor residentieel gebruik en boden beperkte functionaliteit.

Met de vooruitgang in technologie zijn videointercoms geëvolueerd naar meer geavanceerde systemen die niet alleen audio, maar ook video kunnen overbrengen. Moderne videointercoms zijn uitgerust met ingebouwde camera’s, microfoons en luidsprekers, waardoor gebruikers real-time video- en audioverbindingen kunnen maken met bezoekers aan de deur of poort. Deze geavanceerde systemen bieden ook extra functies zoals nachtzicht, opnamecapaciteit, toegangscontrole-integratie en draadloze connectiviteit.

Functies van Moderne Videointercoms

 1. Tweerichtingscommunicatie: Gebruikers kunnen communiceren met bezoekers aan de deur via de ingebouwde luidspreker en microfoon, wat zorgt voor duidelijke en directe communicatie zonder fysiek contact.
 2. Video-opname: Sommige videointercoms zijn voorzien van video-opnamefuncties, waardoor gebruikers beelden van bezoekers kunnen opnemen en opslaan voor toekomstige referentie of bewaking.
 3. Nachtkijker: Veel videointercoms zijn uitgerust met nachtzichttechnologie, waardoor gebruikers ook ’s nachts duidelijk kunnen zien wie er voor hun deur staat.
 4. Toegangscontrole: Geavanceerde videointercomsystemen kunnen worden gekoppeld aan toegangscontrolesystemen, zoals elektronische sloten of poortopeners, waardoor gebruikers op afstand de toegang tot hun woning kunnen beheren.

Voordelen van Videointercoms

 1. Verbeterde Beveiliging: Videointercoms bieden een extra beveiligingslaag door gebruikers in staat te stellen om bezoekers te identificeren voordat ze toegang verlenen tot hun woning of bedrijf.
 2. Gemak: Gebruikers kunnen vanaf elke locatie communiceren met bezoekers aan de deur, wat zorgt voor meer gemak en gemoedsrust, vooral wanneer ze niet thuis zijn.
 3. Toegangsbeheer: Videointercoms kunnen worden geïntegreerd met toegangscontrolesystemen, waardoor gebruikers de toegang tot hun eigendom kunnen beheren en controleren wie er binnenkomt.
 4. Afschrikkend Effect: Het zichtbare aspect van een videointercom kan potentieel ongewenste bezoekers afschrikken, waardoor de algehele veiligheid van een woning of bedrijf wordt verbeterd.

Toepassingen van Videointercoms

Videointercoms worden gebruikt in verschillende omgevingen, waaronder:

 • Residentiële Woningen: Voor het beschermen van huizen en het screenen van bezoekers aan de deur.
 • Appartementencomplexen: Om de veiligheid van bewoners te verbeteren en ongeautoriseerde toegang te voorkomen.
 • Bedrijfsgebouwen: Voor het beheren van de toegang tot kantoren en het screenen van bezoekers.
 • Openbare Locaties: Zoals scholen, ziekenhuizen en overheidsgebouwen, om de toegang te beheren en de veiligheid van het terrein te waarborgen.
Deel dit artikel via:

Vlog 5

Premium partners

Videoguard

Suricat

Seagate

Wordt een partner