Beveiligingnieuws Logo

Onze partners

Bydemes

Alarm Meldnet

HID

VBN

CardAccess

SmartSD

IDIS

Centurion

Eagle Eye Networks

Advancis

Optex

CSL

Bosch Security Systems

CDVI

Akuvox

Masset Solutions

Nimo Drone Security

Alphatronics

Ajax Systems

JMB Groep

Securitas

Sequrix

Top Security

Uniview

ASSA ABLOY

Seris

VAIBS

Multiwacht

Brivo

Eizo

Connect Security

HD Security

Trigion

De Beveiligingsjurist

Seagate

Nenova

SMC Alarmcentrale

VideoGuard

ADI

Genetec

Kiwa

SOBA

PG Security Systems

Secusoft

Lobeco

Paraat

Paxton

SmartCell

2N

ASIS

Nimo Dog Security

ARAS

Gold-IP

Dero Security Products

NetworxConnect

Service Centrale Nederland

EAL

GFT

VEB

Milestone

Crown Security Services

Traka ASSA ABLOY

NIBHV

Hikvision

Add Secure

Oribi ID Solutions

20face

Unii

Explicate

G4S

DZ Technologies

RoSecure

i-Pro

Regio Control Veldt

BHVcertificaat.online

OSEC

Hanwha Vision Europe

Avigilon Alta

VVNL

Videomanagementsysteem

24 februari 2024
Redactie
08:12

Een videomanagementsysteem (VMS) voor beveiliging is een softwareplatform dat wordt gebruikt om videobeelden van beveiligingscamera’s te beheren, op te nemen, te bekijken en te analyseren. Het is een essentieel onderdeel van moderne beveiligingssystemen en biedt gebruikers geavanceerde functies voor het effectief bewaken en beheren van beveiligingsinfrastructuur.

Enkele belangrijke functies en mogelijkheden van een videomanagementsysteem voor beveiliging zijn onder meer:

  1. Camerabeheer: Het VMS stelt gebruikers in staat om beveiligingscamera’s te configureren, te beheren en te controleren vanaf een centrale locatie. Dit omvat het toevoegen van nieuwe camera’s, het aanpassen van camera-instellingen en het monitoren van de status van elke camera.
  2. Opname en Opslag: Het VMS biedt mogelijkheden voor continue of op beweging gebaseerde opname van videostreams van beveiligingscamera’s. Deze opgenomen beelden worden opgeslagen op een centrale server of opslagapparaat en kunnen worden bekeken en afgespeeld wanneer dat nodig is.
  3. Live Monitoring: Gebruikers kunnen live videofeeds bekijken van beveiligingscamera’s in real-time via het VMS-platform. Dit stelt operators in staat om situaties te bewaken en onmiddellijk te reageren op verdachte activiteiten of gebeurtenissen.
  4. Geavanceerde Analyse: Veel VMS-systemen bieden geavanceerde analysefuncties, zoals bewegingsdetectie, gezichtsherkenning, kentekenherkenning en objecttracking. Deze functies helpen gebruikers bij het identificeren van belangrijke gebeurtenissen en het snel reageren op potentiële bedreigingen.
  5. Gebruikersbeheer en Toegangscontrole: Het VMS ondersteunt gebruikersbeheer en toegangsbeheer, waardoor managers kunnen bepalen wie toegang heeft tot welke camerabeelden en functionaliteiten binnen het systeem. Dit zorgt voor veilige en gecontroleerde toegang tot het beveiligingssysteem.
  6. Integratie met Andere Systemen: Veel VMS-platforms kunnen worden geïntegreerd met andere beveiligingssystemen, zoals toegangssystemen, alarmsystemen en brandalarmsystemen. Hierdoor ontstaat een geïntegreerde beveiligingsoplossing die verschillende systemen naadloos met elkaar verbindt.
Deel dit artikel via:

Vlog 5

Premium partners

Suricat

Videoguard

Seagate

Wordt een partner