Beveiligingnieuws Logo

Onze partners

Seris

Securitas

GFT

Traka ASSA ABLOY

Hikvision

Service Centrale Nederland

Lobeco

Nenova

Dero Security Products

Hanwha Vision Europe

Alarm Meldnet

Regio Control Veldt

Explicate

Akuvox

VVNL

VBN

Alphatronics

Genetec

Paraat

SOBA

Masset Solutions

Crown Security Services

Uniview

De Beveiligingsjurist

Advancis

Bosch Security Systems

Eagle Eye Networks

Brivo

Sequrix

Gold-IP

Top Security

ASSA ABLOY

Eizo

SmartCell

BHVcertificaat.online

Trigion

HID

Seagate

2N

NIBHV

EAL

20face

Optex

Milestone

ASIS

Secusoft

Avigilon Alta

Nimo Dog Security

CardAccess

Paxton

OSEC

NetworxConnect

SmartSD

CSL

PG Security Systems

Ajax Systems

ARAS

DZ Technologies

SMC Alarmcentrale

Oribi ID Solutions

Connect Security

ADI

VEB

Unii

Nimo Drone Security

RoSecure

i-Pro

JMB Groep

G4S

Kiwa

CDVI

Centurion

HD Security

IDIS

Add Secure

VAIBS

Multiwacht

Bydemes

VideoGuard

Securitas brengt binnen 48 uur gestolen e-bike terug

3 juni 2024
Redactie
06:13

Een nieuwe samenwerking tussen Securitas en de collectieve verzekeraar Laka biedt een innovatieve oplossing voor fietsdiefstal. Wie een nieuwe Decathlon E-bike kwijtraakt, ontvangt deze binnen 48 uur terug. En als dat niet lukt, zorgt Laka voor een vervangende fiets.

Anwar Marzak, global head of Business Development bij Laka, legt uit dat hun doel is om verzekeren eerlijker en transparanter te maken. Bij Laka betaal je alleen premie op basis van daadwerkelijke schade. Zijn er geen diefstallen? Dan betaal je niets. Laka heeft traditionele pijnpunten weggewerkt door snelle, digitale dienstverlening en communicatie via WhatsApp. Dit biedt een compleet nieuwe manier van verzekeren.

Fietsen opsporen met Securitas
Na het succes in Engeland breidt Laka uit naar Nederland en werkt nu samen met Securitas om gestolen Decathlon e-bikes op te sporen. Dankzij ingebouwde gps-zenders kan de locatie van gestolen fietsen snel worden achterhaald. Securitas fungeert als opsporingsdienst en zorgt ervoor dat gevonden fietsen naar de dichtstbijzijnde Decathlon-servicelocatie worden gebracht voor controle en teruggave aan de eigenaar.
Joost Klarenbeek, operations lead NL bij Laka, benadrukt het belang van snelle service. In de eerste 48 uur is de kans het grootst om een gestolen fiets terug te vinden. Andere verzekeraars kunnen tot veertien dagen nodig hebben om een besluit te nemen. Laka wil klanten echter niet zo lang laten wachten en biedt daarom een snellere oplossing.

De Rol van het Securitas Operations Center
Het Securitas Operations Center (SOC) speelt een cruciale rol. Via een koppeling met het Decathlon-platform kan Securitas snel diefstalmeldingen ontvangen en de positie van de fiets bepalen. Bij heterdaad wordt de politie gewaarschuwd, terwijl mobiele surveillanten gestolen fietsen veiligstellen in publieke gebieden. Voor privéterrein wordt de politie ingeschakeld.
Klarenbeek heeft vertrouwen in de innovatieve technologie en de samenwerking met Securitas. De fietsen zijn uitgerust met GPS-trackers en sensoren. Via een gekoppelde app kunnen gebruikers de fiets volgen en bij vermoeden van diefstal de opsporingsdienst inschakelen. Met een premie van minder dan tien euro per maand biedt Laka een voordelige verzekering. Minder diefstallen betekent een lagere premie, wat zowel Laka als de klant ten goede komt. Volgens Klarenbeek is de fiets het groenste en beste vervoersmiddel en Laka streeft naar een bredere maatschappelijke visie door fietsdiefstal te verminderen.

Deel dit artikel via:

Vlog 9

Premium partners

Videoguard

Suricat

Seagate

SequriX

Wordt een partner