Securitas gaat gewelddetectie van Oddity.ai toepassen
Securitas Technology gaat een samenwerking aan met Oddity.ai, een computer vision-bedrijf dat zich specialiseert in de ontwikkeling van toepassingen op basis van kunstmatige intelligentie voor camerasystemen in het publieke domein.
Oddity.ai loopt voorop in de ontwikkeling van innovatieve technologie die de veiligheid verbetert in omgevingen met een hoog risico. Het in Utrecht gevestigde bedrijf is vooral ervaren in het realtime detecteren van gedragingen en activiteiten. Hun slimste AI-gestuurde oplossing speelt een essentiële rol in effectieve detectie van geweldsincidenten, specifiek binnen steden, penitentiaire inrichtingen, detentie-/psychiatrische centra, openbaar vervoer en gezondheidszorg.
Proactieve benadering van beveiliging
Oddity’s gedragsdetectie is ontworpen om beveiligers te ondersteunen in hun dagelijkse taken en niet om hen te vervangen. De analysesoftware dient als extra paar ogen, die voortdurend controleren en leren. Klaar om de beveiligers te waarschuwen als er een serieuze dreiging ontstaat. De producten bieden een proactieve benadering van beveiliging, waardoor het personeel effectiever wordt in het beheren van veiligheid, beveiliging en toezicht.
Geweldsincidenten zoveel mogelijk te beperken
De afgelopen jaren is het aantal geweldsincidenten flink toegenomen”, zegt general manager Matthieu Le-Taillandier van Securitas Technology Western Europe. “We willen ons allemaal te allen tijde veilig voelen. Daarom is het van belang dat er serieus aandacht wordt besteed aan het vinden van een oplossing om volgende geweldsincidenten zoveel mogelijk te beperken. Met de mensen, kennis en techniek van Securitas Technology én de slimme, AI gestuurde oplossingen van Oddity.ai zijn wij in staat om een (kosten)efficiëntere en innovatieve totaaloplossing te creëren voor eindgebruikers.”
Incidenten detecteren op basis van triggers
Sinds de toename van geweldsincidenten, is het aantal camera’s ook flink toegenomen. Met cameratoezicht beschikt men over een extra paar ogen op locatie. Ook biedt het de mogelijkheid om in geval van een incident snel te kunnen schakelen, waardoor de juiste opvolging ook snel kan worden ingezet. Denk hierbij aan politie, toezichthouders en/of andere hulpdiensten.
Dit gebeurt allemaal vanuit een aangesloten meldkamer. Het merendeel van de incidenten blijft echter ongedetecteerd. Dit komt voornamelijk doordat er in een toezichtruimte te veel beelden binnenkomen om handmatig uit te kijken. Door met triggers en gedragsherkenning te werken, kunnen bepaalde gedragingen worden uitgelicht en direct in beeld worden gebracht. Dit maakt situaties beter beheersbaar.