Beveiligingnieuws Logo

Onze partners

Sequrix

Securitas

Masset Solutions

VEB

Paraat

Crown Security Services

CardAccess

Alarm Meldnet

G4S

Kiwa

Eizo

Add Secure

Bydemes

Lobeco

Gold-IP

ADI

Top Security

Explicate

VBN

Avigilon Alta

Centurion

VAIBS

Bosch Security Systems

Genetec

Traka ASSA ABLOY

ARAS

Dero Security Products

OSEC

Seagate

Unii

Multiwacht

Ajax Systems

VideoGuard

BHVcertificaat.online

Oribi ID Solutions

De Beveiligingsjurist

ASIS

HD Security

GFT

NIBHV

IDIS

Uniview

JMB Groep

Trigion

Nimo Dog Security

SmartCell

20face

Seris

Alphatronics

Optex

HID

i-Pro

Eagle Eye Networks

SMC Alarmcentrale

Paxton

VVNL

Brivo

SmartSD

SOBA

Akuvox

PG Security Systems

EAL

2N

Connect Security

Hikvision

Advancis

CSL

Secusoft

CDVI

Hanwha Vision Europe

Regio Control Veldt

Nenova

Service Centrale Nederland

ASSA ABLOY

Nimo Drone Security

Milestone

DZ Technologies

NetworxConnect

RoSecure

Securitas introduceert sociale robot voor de zorg

11 november 2020
Redactie
16:12

Securitas breidt haar dienstverlening vanuit Welkom! uit met de sociale robot Pepper van Welbo. Na een succesvolle pilot afgelopen zomer op verschillende zorglocaties in Nederland hebben beide partijen besloten de samenwerking voort te zetten voor de zakelijke markt.

Pepper is volgens Securitas een sociale robot, ontwikkeld om mensen te ondersteunen bij hun dienstverlening. Met sensoren, microfoons en camera’s is Pepper gebouwd om gezichten en emoties te herkennen en daarop te reageren. Pepper is voor Securitas en Welkom! onder meer geprogrammeerd om veilig en gastvrij bezoek te ontvangen. Zo wordt Pepper ingezet om bezoekers op een vriendelijke manier op tijdelijke maatregelen te wijzen, gasten op veilige gastvrije wijze te ondersteunen én is de robot een fijne hulp in de (ouderen)zorg. De sociale robot wordt tevens succesvol ingezet om vitaal gedrag te stimuleren. Bijvoorbeeld als het gaat om het geven van tips voor een gezonde dag of het wegnemen van eenzaamheid.

Samenwerking verlengen
Securitas is trots op de overweldigende en positieve reacties op Pepper en de samenwerking met Welbo. “Door de samenwerking zijn wij in staat om de robot te integreren in onze bestaande (technologische) oplossingen, waaronder onze ontvangst portal. Op deze manier bieden wij onze klanten meer mogelijkheden om een veilige en gastvrije bezoekbeleving te creëren”, aldus Wim Geutjes, operationeel directeur van Securitas.
Ook Welbo is verheugd over het verlengen van de samenwerking. “Dit stelt ons in staat om nog meer bedrijven te ondersteunen met de dienstverlening van Pepper. En dat is zeker in deze tijd van toegevoegde waarde. Nu de inzet van gastheren en -vrouwen door coronamaatregelen wordt beperkt, biedt een goed geprogrammeerde sociale robot als Pepper uitkomst. Pepper verwelkomt niet alleen mensen, maar kan bezoekers ook wijzen op hygiëne- en afstandsinstructies. Uiteindelijk gun je iedereen een Pepper!”, aldus Roeland van Oers, co-founder van Welbo.

Deel dit artikel via:

Vlog 5

Premium partners

Seagate

Suricat

Videoguard

Wordt een partner