Beveiligingnieuws Logo

Onze partners

Centurion

i-Pro

Hikvision

Service Centrale Nederland

Bosch Security Systems

VVNL

ASIS

Alarm Meldnet

Paxton

HD Security

VideoGuard

Ajax Systems

SmartSD

Genetec

RoSecure

Hanwha Vision Europe

Trigion

VEB

Add Secure

DZ Technologies

Crown Security Services

Kiwa

NIBHV

ADI

Dero Security Products

Akuvox

Lobeco

Bydemes

Secusoft

SMC Alarmcentrale

EAL

VAIBS

BHVcertificaat.online

Seagate

GFT

Traka ASSA ABLOY

Paraat

Securitas

Uniview

Explicate

Masset Solutions

Eagle Eye Networks

CSL

Brivo

Avigilon Alta

ARAS

Gold-IP

SmartCell

Regio Control Veldt

Eizo

NetworxConnect

Unii

Nimo Drone Security

Sequrix

Alphatronics

SOBA

Nenova

CardAccess

Top Security

Connect Security

PG Security Systems

CDVI

Oribi ID Solutions

Seris

Advancis

Nimo Dog Security

2N

Optex

20face

Milestone

JMB Groep

De Beveiligingsjurist

HID

G4S

IDIS

VBN

OSEC

Multiwacht

ASSA ABLOY

Securitas maakt overname Stanley Security bekend

10 december 2021
Redactie
20:55

Securitas neemt de beveiligingsactiviteiten van Stanley Black & Decker over. Beide behoren tot de grootste bedrijven ter wereld voor wat betreft bewakingsdiensten en beveiligingstechniek. Feitelijk komt Stanley Security zo weer in het ‘oude nest’ terug, want ooit vormde het bedrijf de technische tak van Securitas.

Met de overname wordt Securitas een toonaangevende leverancier van intelligente, geïntegreerde beveiligingsoplossingen. Stanley Security is een leverancier van elektronische beveiligingsoplossingen met activiteiten in twaalf markten wereldwijd en een omzet die in 2020 zo’n 185 miljoen euro bedroeg. Securitas betaalt ruim 2,8 miljard euro voor Stanley Security. Wel is nog goedkeuring nodig van regelgevende instanties en mededingingsautoriteiten. De voltooiing van de acquisitie wordt verwacht in het eerste halfjaar van 2022.

Sterke concurrentiepositie
Volgens beide bedrijven zullen Securitas en Stanley Security profiteren van een sterke concurrentiepositie in commerciële elektronische beveiliging wereldwijd. Hierdoor kan meer waarde voor klanten worden gecreëerd en worden groei en commerciële kansen ontsloten door aanvullende verkoop, gecombineerde oplossingen en uitstekende innovatiemogelijkheden.
Stanley Security, met een hoofdkantoor in Indianapolis in de VS, heeft een geschiedenis van 30 jaar in het beschermen van haar klanten over de hele wereld via een portfolio van technische beveiligingsdiensten, variërend van alarmmonitoring tot systeemintegratie. Tegenwoordig heeft Stanley Security wereldwijd ongeveer 7800 werknemers, die actief zijn in ongeveer 200 kantoren en zestien meldkamers in Nederland, België, de VS, Canada, Mexico, het Verenigd Koninkrijk, Frankrijk, Zweden, Denemarken, Finland, Noorwegen en Ierland.

Voortgekomen uit Securitas
Bijzonder is dat Stanley Security indirect is voortgekomen uit Securitas. Tot 2006 had de Zweedse multinational een technische divisie, maar die werd afgestoten en ging verder onder de naam Niscayah. In 2011 kreeg het bedrijf spijt en probeerde het Niscayah terug te kopen. De buit ging echter naar Stanley Black & Decker, die het bedrijf voortzette onder de naam Stanley Security. Securitas probeerde vervolgens door acquisities weer actief te worden in techniek. Zo werden in Nederland de beveiligingsactiviteiten van Alphatron overgenomen. Maar de hoofdprijs bleef Stanley Security. Die wens is nu in vervulling gegaan. Naast de 2,8 miljard euro voor de overname, wordt nog 120 miljoen euro uitgegeven aan acquisitiekosten. Een deel van het geld zal door een nieuwe aandelenemissie binnengehaald moeten worden.

Deel dit artikel via:

Vlog 6

Premium partners

Videoguard

Suricat

Seagate

Wordt een partner