Beveiligingnieuws Logo

Onze partners

Oribi ID Solutions

SmartCell

Avigilon Alta

ARAS

Bosch Security Systems

Bydemes

Sequrix

HD Security

Seagate

RoSecure

DZ Technologies

Regio Control Veldt

GFT

Ajax Systems

Service Centrale Nederland

Optex

JMB Groep

ASSA ABLOY

Hikvision

Securitas

CSL

SOBA

Gold-IP

NetworxConnect

Explicate

VBN

Unii

Kiwa

PG Security Systems

NIBHV

Advancis

Paxton

De Beveiligingsjurist

SMC Alarmcentrale

Genetec

Centurion

BHVcertificaat.online

ADI

20face

Akuvox

ASIS

2N

G4S

Paraat

Top Security

VideoGuard

Add Secure

VEB

Seris

SmartSD

Crown Security Services

IDIS

VAIBS

i-Pro

Lobeco

Uniview

Nimo Dog Security

OSEC

Secusoft

Connect Security

CardAccess

Eagle Eye Networks

Eizo

Milestone

HID

Masset Solutions

VVNL

Dero Security Products

Multiwacht

Alarm Meldnet

Traka ASSA ABLOY

Brivo

Trigion

Nimo Drone Security

Nenova

EAL

Hanwha Vision Europe

Alphatronics

CDVI

Securitas Technology ISO 27001 gecertificeerd

20 december 2019
Redactie
08:30

Als een van de eerste technische beveiligingsondernemingen in Nederland is Securitas Technology uit Dordrecht nu ISO 27001 gecertificeerd. Organisaties die over deze certificering beschikken, laten zien dat ze voldoen aan alle eisen rondom informatiebeveiliging.

Securitas Technology doorliep een intensief certificeringstraject van zeven maanden om de certificering te bemachtigen. ISO 27001 certificering draagt zorg voor de beheersing van de informatiebeveiligingsrisico’s en daarmee ook aan het borgen van de bedrijfsdoelen. Dankzij ISO 27001 blijft cruciale informatie voor het bedrijfsproces beschikbaar en wordt voorkomen dat vertrouwelijke informatie naar buiten lekt. Dit wordt geborgd door een uitgebreide optelsom van technische en organisatorische maatregelen.

Zeven maanden
Ondanks het intensieve traject van zeven maanden, waarin volgens Securitas met man en macht werd gewerkt om alle eisen te voldoen, is van overdreven trots of voldoening bij directeur John Heins zeker geen sprake. “Natuurlijk ben ik blij dat we nu gecertificeerd zijn en trots op onze medewerkers die dit mogelijk hebben gemaakt, maar eigenlijk vind ik deze certificering niet meer dan normaal voor een beveiligingsbedrijf. Het verbaasde me dan ook dat we hiermee een van de eerste technische beveiligingsbedrijven in Nederland zijn.”

Havenbedrijf Rotterdam
Voor Securitas Technology sluit de ISO 27001 certificering naadloos aan bij de aard en omvang van recente projecten en opdrachtgevers. Zo wordt steeds vaker gewerkt voor (lokale) overheden, die certificering als voorwaarde stellen voor een aanbesteding. Dit was bijvoorbeeld ook het geval bij een omvangrijk project voor het Havenbedrijf Rotterdam, waarbij hoogwaardige camerasystemen en ICT in het hele havengebied worden geïnstalleerd in de strijd tegen drugscriminaliteit, illegale immigratie, mensenhandel en milieucriminaliteit.

Penetratietesten
Heins: “Het Havenbedrijf Rotterdam stelde voor het convenant ‘Cameratoezicht Haven Rotterdam’ zeer hoge eisen aan ons als leverancier en liet daarom door een gerenommeerd extern information security bedrijf penetratietesten uitvoeren om de beveiligingsmaatregelen te controleren. Gelukkig hebben we deze penetratietesten allemaal kunnen weerstaan en kunnen we aantonen dat we de juiste maatregelen genomen te hebben. Uiteraard zullen we hier ook voor de toekomst zeer alert op blijven.”

Deel dit artikel via:

Vlog 5

Premium partners

Suricat

Videoguard

Seagate

Wordt een partner