Beveiligingnieuws Logo

Onze partners

Lobeco

BHVcertificaat.online

SmartSD

Paraat

Bosch Security Systems

Kiwa

Ajax Systems

CSL

Add Secure

Genetec

OSEC

VAIBS

SMC Alarmcentrale

Bydemes

Explicate

PG Security Systems

SOBA

Connect Security

ADI

Uniview

IDIS

Dero Security Products

Advancis

Crown Security Services

20face

EAL

Trigion

VVNL

Brivo

CardAccess

DZ Technologies

Traka ASSA ABLOY

Seris

Regio Control Veldt

Multiwacht

NIBHV

Securitas

Gold-IP

Paxton

ASIS

Optex

Nimo Dog Security

Hikvision

VEB

Hanwha Vision Europe

ARAS

Alphatronics

Nimo Drone Security

i-Pro

Alarm Meldnet

Centurion

De Beveiligingsjurist

CDVI

NetworxConnect

RoSecure

Secusoft

HD Security

Milestone

G4S

2N

Service Centrale Nederland

ASSA ABLOY

Top Security

VideoGuard

Akuvox

JMB Groep

HID

Seagate

SmartCell

Avigilon Alta

Oribi ID Solutions

Eizo

Masset Solutions

Nenova

Unii

VBN

Sequrix

GFT

Eagle Eye Networks

Securitas zorgt op TT Circuit Assen voor cameratoezicht

24 juni 2022
Redactie
07:11

Na een coronapauze van twee jaar barst het motorgeweld op het TT Circuit Assen weer los. Voor de vierde keer verzorgt Securitas in het laatste weekend van juni een complete video-oplossing voor het grootste motorevenement van Nederland. Dit keer met de inzet van nog meer camera’s dan tijdens voorgaande edities.

Mooie races én veiligheid staan tijdens de 91ste editie van de TT Assen voorop. Securitas speelt daarin een prominente rol. Securitas Technology is verantwoordelijk voor een haarscherp toezicht op de races op de binnenring. Het Securitas Operations Center (SOC) verzorgt het cameratoezicht op de buitenring, de parkeerplaats en de toegangswegen tot het circuit. In samenwerking met International Security Agency (ISA) verzorgt de afdeling een complete toezichtcentrale. Volgens Eric Bartels, manager Projectdesk & Concepts bij het Securitas Operations Center zet Securitas op de buitenring en toegangswegen maar liefst 27 camera-units in om de mensenstroom te monitoren. “Een flinke uitbreiding vergeleken met vorige jaren. “Concentreerden we ons tijdens eerdere edities op de buitenring van het circuit, inmiddels is onze opdracht uitgebreid en houden we ook toezicht op de gebieden daarbuiten.”

Monitoren van de mensenmassa
De belangrijkste taak van Securitas is het monitoren van de mensenmassa. “Wij zijn de ogen op het terrein”, zegt Bartels. “We leveren camera-units voor crowd control en hebben een eventomgeving gebouwd met werkplekken, (spot)monitoren, een smart wall en opname-apparatuur. Op het terrein werken we zowel met kleuren- als met thermische camera’s, zodat we bijvoorbeeld ook een beginnende brand snel kunnen detecteren.”

Profilers
Het circuit heeft een capaciteit van meer dan 100.000 toeschouwers. Tijdens een populair evenement als de TT kan het dus erg druk zijn. Om bij incidenten vroegtijdig in te kunnen grijpen werkt Securitas daarom onder andere met profilers. Bartels: “In de mobiele toezichtcentrale op het terrein scannen zij de beelden en houden ze het publiek scherp in de gaten. Een profiler kan beelden snel interpreteren en is erop getraind om afwijkend gedrag en ongeregeldheden zoals een vechtpartij of een onwelwording snel op te merken.”

Uitgebreide samenwerking
Volgens Bartels is de jaarlijkse motorrace een bijzonder evenement waarbij behalve goed cameratoezicht ook een goede samenwerking belangrijk is. “Er komen duizenden mensen op af. Je moet er niet aan denken dat er iets misgaat. Bij een evenement op een locatie als deze gaat het dan ook om het samenspel tussen private en publieke partijen waaronder de beveiliging, de brandweer, ambulance en de politie. Alle partijen moeten samenwerken om de veiligheid te garanderen”, aldus Bartels.

Deel dit artikel via:

Vlog 5

Premium partners

Seagate

Videoguard

Suricat

Wordt een partner