Service Centrale Nederland integreert HikCentral

Service Centrale Nederland, een in Limburg gevestigde particuliere alarmcentrale, heeft als eerste in Europa HikCentral van Hikvision geïntegreerd in het eigen meldkamerplatform waar men al jaren mee werkt.

Dankzij de integratie is een centraal verwerkingsplatform ontstaan voor alarmmeldingen. Hierin kunnen zowel alarmmeldingen als videobeelden worden ontvangen en verwerkt. Omdat er nog maar één verwerkingsplatform is, kunnen de centralisten op een zeer adequate wijze alarmmeldingen en bijbehorende beelden beoordelen en daardoor ook sneller waarschuwingsadressen en opvolgingsdiensten informeren. Vooral eindgebruikers en fysieke opvolgingsdiensten zullen hier baat bij hebben, aldus Service Centrale Nederland.

Eén platform
HikCentral is het nieuwste Video Surveillance Management System (VMS) van Hikvision. Het biedt betrouwbare en schaalbare oplossingen voor uiteenlopende toepassingen van videobewaking en is ontworpen voor het naadloos beheren van meerdere apparaten. Zo zijn integraties met systemen van andere fabrikanten in één platform onder te brengen.
Met HikCentral kunnen de centralisten van Service Centrale Nederland onder meer live en opgenomen videobeelden bekijken. Ook kunnen zij via het platform alarmmeldingen beheren. Dankzij de beelden is het direct zeker of er een incident plaatsvindt of niet. Als dat wel het geval is, kan de centralist de beelden via Live View doorsturen naar de politie.

Deel dit artikel via: