Beveiligingnieuws Logo

Onze partners

Nimo Drone Security

Trigion

VVNL

20face

Top Security

Oribi ID Solutions

Secusoft

DZ Technologies

VideoGuard

CSL

SMC Alarmcentrale

Akuvox

Optex

Lobeco

NetworxConnect

Traka ASSA ABLOY

VBN

G4S

Paxton

Genetec

HD Security

Gold-IP

JMB Groep

PG Security Systems

EAL

HID

Eizo

Nimo Dog Security

i-Pro

Avigilon Alta

Ajax Systems

Bydemes

IDIS

VEB

CardAccess

RoSecure

Kiwa

Hikvision

Masset Solutions

Nenova

BHVcertificaat.online

Bosch Security Systems

Unii

GFT

Alarm Meldnet

ASIS

NIBHV

ADI

De Beveiligingsjurist

Alphatronics

ASSA ABLOY

Brivo

Paraat

Crown Security Services

Centurion

Multiwacht

Advancis

Securitas

Milestone

Add Secure

Connect Security

Dero Security Products

ARAS

OSEC

Seagate

VAIBS

Service Centrale Nederland

Explicate

Regio Control Veldt

Uniview

Eagle Eye Networks

Seris

SmartSD

Hanwha Vision Europe

SOBA

SmartCell

2N

Sequrix

CDVI

Shield komt nu met eigen bodycam, de I Witness

8 september 2016
Redactie
07:30

Shield Security & Services uit Amsterdam komt met een eigen merk bodycam: de I Witness. Hiermee kunnen bijvoorbeeld bij evenementen incidenten worden vastgelegd. Het product is bedoeld voor de professionele markt en biedt vooral een preventieve oplossing bij dreigende escalaties of incidenten.
Shield Security & Services heeft tien jaar lang geëxperimenteerd met de bodycam. Dennis Massop, directeur van het bedrijf, ziet grote voordelen door het gebruik van de bodycam. “Als bezoekers van een evenement weten dat beveiligers een bodycam dragen, neemt het aantal geweldsincidenten af. Dat leert de praktijk. In de Verenigde Staten is veel ervaring opgedaan met de bodycam. Toen de politie daar bodycams ging dragen, nam het aantal geweldsincidenten met 73 procent af.”
Beveiligers hebben tot nu toe maar weinig hulpmiddelen tot hun beschikking om het werk goed, veilig en professioneel uit te voeren. De politie kan nog vaak terugvallen op wapenstok, pepperspray, vuurwapen of schild. Beveiligers hebben dat niet. Massop: “Voor (spoorweg) politie, conducteurs, bijzondere opsporingsambtenaren, stewards, baliemedewerkers en hulpverleners zal alleen al de inzet van de I Witness leiden tot een substantiële daling van incidenten, terwijl de opsporingskans van de plegers substantieel wordt verhoogd.”
Meer zekerheden
De bodycam betekent dat een geweldsincident wordt vastgelegd. Dit biedt zekerheid en bewijsmateriaal  voor zowel de drager van de I Witness als de burger. Massop: “Het aantal geweldsincidenten daalt waardoor er ook minder ziekteverzuim ontstaat bij overheid en bedrijven. Dit scheelt enorm in de kosten.” De bodycam van Shield Security & Services is zeer compact, heeft functies als GPS, WiFi, infrarood, pre-record en post-record. De I Witness heeft een zeer eenvoudige bediening, is hufterproof en weegt slechts 110 gram. “Het is mijn overtuiging dat de bodycam de toekomst is en ik verwacht dat op zeer korte termijn al veel beveiligingsbedrijven de bodycam gaan inzetten”, aldus Massop. “Het biedt een preventieve oplossing voor een groot maatschappelijk probleem, namelijk het gevoel van onveiligheid. Daarnaast is het een veel economischer en slimmere oplossing voor de overheid en bedrijven dan aannemen van meer personeel alleen.”
Klik hier voor meer informatie.

Deel dit artikel via:

Vlog 5

Premium partners

Seagate

Suricat

Videoguard

Wordt een partner