Beveiligingnieuws Logo

Onze partners

20face

Top Security

Seagate

Regio Control Veldt

Hikvision

VBN

2N

Nenova

Centurion

Unii

Sequrix

SmartSD

RoSecure

VideoGuard

Connect Security

CDVI

Add Secure

Gold-IP

IDIS

VAIBS

SOBA

Nimo Drone Security

Oribi ID Solutions

ARAS

Optex

Dero Security Products

Ajax Systems

NetworxConnect

Explicate

Traka ASSA ABLOY

PG Security Systems

Service Centrale Nederland

i-Pro

Bosch Security Systems

Crown Security Services

Bydemes

VEB

SmartCell

Secusoft

Trigion

Milestone

HD Security

G4S

ASIS

Lobeco

Eizo

OSEC

Paraat

Genetec

Paxton

NIBHV

CardAccess

Uniview

GFT

Akuvox

Brivo

HID

Hanwha Vision Europe

Avigilon Alta

Alarm Meldnet

VVNL

ADI

SMC Alarmcentrale

CSL

Masset Solutions

Securitas

DZ Technologies

Advancis

Seris

BHVcertificaat.online

EAL

Nimo Dog Security

ASSA ABLOY

Kiwa

Alphatronics

JMB Groep

De Beveiligingsjurist

Multiwacht

Network Optix

Eagle Eye Networks

Siemens ontwikkelt samen met Texas Instruments

7 oktober 2008
Redactie
22:33

Siemens Building Technologies is een partnerschap aangegaan met Texas
Instruments, waaruit een groot aantal nieuwe producten op het gebied van videobewaking zal voortkomen. De eerste producten die op de markt worden gebracht, waren te zien tijdens vakbeurs IFSEC 2008 als onderdeel van Siemens Innovations Wall.

De bekende Sistore-DVR-serie (digitale videorecorders) van Siemens is de eerste die van het nieuwe technologische partnerschap profiteert, en wel met vier nieuwe versies van de hybride recorders Sistore MX en drie nieuwe versies van de intelligente digitale video-codecs Sistore CX. Deze derde Sistore-generatie levert een opmerkelijke prestatieverbetering op, waarbij gebruik wordt gemaakt van de allernieuwste serie DSP’s (Digital Signal Processors) van Texas Instruments: Da Vinci, de meest toegepaste signaalprocessoren voor digitale videoverwerking.

Deze nieuwe technologie vormt een uitbreiding op het aanbod van videobewakingsplatforms van Siemens en zal uiteindelijk leiden tot één gemeenschappelijk hardware-platform voor alle Sistore-producten. De introductie van de allernieuwste chip set betekent een aanzienlijke prestatieverbetering voor de opnamesystemen dankzij de grotere verwerkingssnelheid, de verbeterde opname- en transmissie-framefrequenties alsmede de resolutie die via video-input wordt ondersteund. Dit resulteert in producten die volledig real-time encoding en streaming per kanaal bieden (25 frames per seconde) bij volledige D1-resolutie.

Met het platform is ook een scherpere analyse mogelijk dan met de reeds uitgebrachte sensor voor bewegingsdetectie en buitenobject-tracking, zoals toegepast in de Sistore CX EDS of de sensor voor detectie van verwijderde of achtergelaten objecten in de Sistore CX ODR, wat systemen uit deze Siemens reeks nog intelligenter maakt.

Meervoudige algoritmen en compressietechnologieën zoals H.264 kunnen in toekomstige softwareversies worden gebruikt. Door een grotere kanaaldichtheid kunnen compacte systemen worden samengesteld (meer videokanalen per volume). Een van de belangrijke factoren voor Siemens in de keuze van Texas Instruments als technologische partner was TI’s accent op schaalbaarheid in haar productaanbod.

Deel dit artikel via:

Vlog 11

Premium partners

Videoguard

SequriX

Suricat

Seagate

Wordt een partner