Site met foto’s relschoppers druk bezocht

Het aantal mensen dat zich bij de politie Rotterdam-Rijnmond heeft gemeld wegens deelname aan de rellen na de voetbalwedstrijd Feyenoord-Ajax is donderdag gestegen tot zestien. De site waarop de politie de foto’s van relschoppers plaatste, is al ruim 150.000 keer bezocht. Via e-mail kreeg de politie in totaal 260 tips en via de telefoon noteerde de politie 175 bruikbare aanwijzingen. Aan de hand daarvan is van ??n verdachte de identiteit vastgesteld. Zeven arrestanten waren bij de politie bekend.

De politie liet foto’s van relschoppers zien in het televisieprogramma Opsporing Verzocht en plaatste ongeveer vijftig foto’s op internet. ” Wie wil voorkomen dat familie en bekenden de site bekijken en op een bekend gezicht stuiten, moet zich maar melden”, aldus korpschef A. Meijboom. Zodra bekend is wie een verdachte is, verdwijnt zijn foto van internet.

De eerste groep foto’s blijft ongeveer twee weken te zien. Daarna wordt het bestand ververst met andere nog niet ge?dentificeerde deelnemers aan de ongeregeldheden.

Link: www.politie-rijnmond.nl

Deel dit artikel via: