Skunk pepperspray-drone vuurt twintig keer per seconde

Een ontwikkelaar van een drone die balletjes pepperspray kan afvuren heeft zijn eerste exemplaar op de mark gebracht. De Skunk pepperspray-drone heeft acht armen, die zijn voorzien van vier paintball-lopen.

Desert Wolf pepperspray-droneDe Zuid-Afrikaanse ontwikkelaar Desert Wolf prijst de vliegmachine aan als de perfecte manier om rellen en protesten in de kiem te smoren. De drone is in staat om door die vier lopen twintig met pepperspray gevulde balletjes per seconde af te vuren. Naast de balletjes met pepperspray is er in de drone ook ruimte voor lasers en gewone verfbolletjes. De drone kan vierduizend paintballs vervoeren. Verder kan een luidspreker gemonteerd worden om de communicatie met een woedende menigte te verzorgen.

Desert Wolf wil de pepperspray-drone ook in Europa en de Verenigde Staten op de markt gaan brengen. Opmerkelijk genoeg is de eerste klant is een Zuid-Afrikaans mijnbedrijf. Gevreesd wordt dat de drone ingezet zal worden tegen stakers. Internationale vakbondsorganisaties spreken volgens de BBC schande over inzet van deze drones. Het Internationaal Vakverbond hoopt dat regeringen waar ook ter wereld het gebruik aan banden legt.

Eerder werden er ook al drones met een taser gebouwd om bijvoorbeeld een inbreker tegen te houden. De zogeheten Chaotic Unmanned Personal Intercept Drone vuurt een schok van 80.000 volt af en wordt bestuurd met een app op een smartphone.

Deel dit artikel via: