Slimme camera’s voor logistiek bedrijf Wasco

Wasco bewaakt met slimme camera’s van Mobotix de logistiek van zo’n 500.000 installatieproducten. Deze groothandel voor de installatiebranche houdt zo in de gaten hoe alle producten worden klaargemaakt voor klantorders en hoe deze zowel het distributiecentrum verlaten als aankomen bij de filialen.

Wasco is al 50 jaar een gespecialiseerde groothandel in verwarming, sanitair, airconditioning, ventilatie en onderdelen. Het bedrijf heeft twee distributiecentra en 34 vestigingen door heel Nederland.
Teamleider ICT Service & Support Edwin Moddejonge vertelt over zijn ervaringen met het gebruik van meer dan 160 MOBOTIX-camera’s en het deels beheren ervan via de cloud. “Wij onderscheiden ons in de markt met kennis, service en snelle levering uit voorraad”, vat Moddejonge samen. “Daarom kregen we een paar jaar geleden de behoefte om alle inkomende en uitgaande producten in onze distributiecentra en filialen zichtbaar te maken. Om onze klanten duidelijk te maken hoe en wanneer de bestelde producten zijn verzonden en natuurlijk om schade en diefstal van producten te voorkomen.”

Logistiek bewaken met slimme camera’s
Met de camera’s kunnen zowel de buitenkant en de omgeving van bedrijfsterreinen en distributiecentra als de interne logistieke processen worden bewaakt. “Op advies van onze installatiepartner X-ICT en hun distributeur Gold-IP hebben we gekozen voor MOBOTIX IoT en AI smart camera’s vanwege hun robuustheid, uitgebreide videosoftware en centrale aansturing”, vervolgt Moddejonge. “Bovendien zijn deze camera’s cyberveilig, eenvoudig te configureren met detectiezones en leveren ze scherpe beeldopnames. Hiermee monitoren we onze voorbereide bestellingen op het laadperron, het laden van vrachtwagens, leveringen aan onze eigen vestigingen en de buitenkant van het distributiecentrum. In totaal zijn er nu meer dan 160 MOBOTIX-camera’s geïnstalleerd.

Beheer en opslag in de cloud
Wasco is al in 2016 begonnen met het installeren van slimme MOBOTIX-camera’s in haar vestigingen en een nieuw gebouwd duurzaam distributiecentrum in Apeldoorn”, zegt Moddejong. “Inmiddels zijn het beheer en de opslag van het distributiecentrum gemigreerd naar MxLINQ in de cloud. De flexibele capaciteitsuitbreiding vereenvoudigt de organisatie van de vele vestigingen enorm. Binnenkort gaan we ook de camera’s van alle vestigingen via de cloud beheren. We hebben geconstateerd dat als de MOBOTIX-camera’s eenmaal zijn geïnstalleerd en geconfigureerd, ze probleemloos werken en scherpe opnames maken. Bovendien hebben MOBOTIX-partners X-ICT en Gold-IP ons geholpen het hele systeem professioneel te configureren en te beheren.”

Deel dit artikel via: