Beveiligingnieuws Logo

Onze partners

Add Secure

Oribi ID Solutions

Advancis

De Beveiligingsjurist

Nenova

Bosch Security Systems

Uniview

Dero Security Products

Paraat

Ajax Systems

Hikvision

Explicate

NetworxConnect

ASIS

ADI

Crown Security Services

Nimo Drone Security

VVNL

Centurion

BHVcertificaat.online

Akuvox

OSEC

20face

Gold-IP

i-Pro

ARAS

Eizo

2N

Avigilon Alta

Trigion

Masset Solutions

G4S

Alarm Meldnet

CSL

Brivo

Bydemes

Nimo Dog Security

Securitas

SMC Alarmcentrale

Kiwa

VideoGuard

PG Security Systems

VEB

Milestone

Sequrix

CDVI

Hanwha Vision Europe

Lobeco

RoSecure

Optex

JMB Groep

Regio Control Veldt

Seris

Genetec

DZ Technologies

EAL

HD Security

Traka ASSA ABLOY

ASSA ABLOY

Seagate

SmartSD

VBN

GFT

IDIS

SOBA

Alphatronics

NIBHV

Top Security

Multiwacht

Eagle Eye Networks

HID

VAIBS

Service Centrale Nederland

Paxton

SmartCell

Unii

Secusoft

Connect Security

CardAccess

Slimme Hanwha-camera’s voor Duits e-car-project

29 mei 2024
Redactie
13:05

Het Merklingen treinstation, ’s werelds grootste e-car oplaadpark in Duitsland, beschikt sinds kort over camera’s van Hanwha Vision. De geavanceere camera’s maken gebruik van kunstmatige intelligentie, maar voldoen desalniettemin aan de strenge Duitse privacywetten, de Amerikaanse NDAA en de GDPR.

Met maar liefst 259 oplaadpunten en lokaal opgewekte zonne-energie om voertuigen op te laden, is het treinstation van Merklingen het grootste e-car oplaadpark ter wereld. Het is gelegen tussen de steden Stuttgart en Ulm. Het nieuwe station bedient dagelijks ongeveer 1000 tot 1300 passagiers. Als transportknooppunt voor de gemeente Merklingen is het belangrijk dat bezoekers zich veilig voelen en de operaties soepel verlopen. Om deze reden nam het managementteam van de Zweckverband Schwäbische Alb contact op met Reif GmbH voor een nieuw, intuïtief videosysteem dat toekomstbestendig was en het beheer van het innovatieve e-car oplaadpark van het station kon ondersteunen. Bestaande systemen voldeden niet aan de eisen van de klant, met name voor wat betreft de naleving van de National Defense Authorization Act (NDAA), wat belangrijk was vanuit een AVG-perspectief. De klant wilde ook een gebruiksvriendelijk video management systeem (VMS) om dagelijkse operaties en gebeurtenissen te beheren.

Een nieuw intuïtief videosysteem
Hanwha Vision werd gekozen vanwege het intuïtieve WAVE VMS, NDAA-naleving, open platform en camerafuncties. Als Diamond Partner kon Reif ook een garantie van 5 jaar bieden op de Hanwha Vision-camera’s.
In totaal zijn er 37 camera’s geïnstalleerd rond het parkeerterrein van het station, samen met WAVE VMS voor continue bewaking van het gebouw en de omliggende locaties. De camera’s omvatten de QNO-8080R, een 5MP Network IR Bullet Camera, een TID-600R Intercom en de XNO-9082R, een 4K IR Bullet Camera met de Wisenet7-chipset en krachtige video-analyse, waaronder richtingsdetectie, audiobewaking, schokdetectie en gezichts-/bovenlichaamsdetectie.

De voordelen van een open systeem
Hanwha Vision’s open platform bood de flexibiliteit en toekomstbestendigheid die het operator team nodig had, met name bij het ondersteunen van een integratie met een op maat gemaakt AI-parkeerbeheersysteem dat werd ontwikkeld in samenwerking met een regionaal softwarebedrijf. Dit systeem automatiseert het parkeerbeheer en elimineert de noodzaak voor personeel om toegang, vertrek en parkeerkosten te beheren. Het open platform ondersteunt ook toekomstige uitbreidingen van de videobewaking van het station, indien nodig, of extra functies en toepassingen.

Cruciale bewijzen en inzichten
De camera’s werken samen met het interne parkeerbeheersysteem om te voorkomen dat onbevoegde voertuigen het terrein betreden. Ze hebben ook beelden vastgelegd die later werden gebruikt om schade aan eigendommen te onderzoeken, waardoor operators dergelijke gevallen duidelijk en effectief konden oplossen met behulp van videobewijs. De XNO-9082R presteert uitstekend in verschillende lichtomstandigheden dankzij Wisenet7, en levert heldere beelden terug aan operators voor situationeel bewustzijn dag en nacht. IK10 water- en vandalismebescherming was een ander verkoopargument voor het stationsteam, omdat de camera’s allemaal buiten zijn geplaatst.

Voldoen aan AVG-vereisten
Hanwha Vision-camera’s zijn NDAA-conform en voldoen aan de AVG-vereisten voor het station. Geen productieve gegevens worden doorgegeven aan externe derden en het systeem kan volledig on-premise worden bediend om te voldoen aan de regelgeving inzake gegevensbescherming. Gegevens kunnen alleen worden bekeken door expliciet geautoriseerde personen.
Dankzij het WAVE VMS kunnen onderhoudsmedewerkers bij noodsituaties of storingen toegang krijgen tot de on-premise server met externe toegang via WAVE Mobile.
“De prestaties en kwaliteit van Hanwha Vision-camera’s, samen met het open WAVE VMS dat kon werken met het interne AI-parkeerbeheersysteem, maakten het de logische keuze voor het Merklingen-station project”, aldus Andreas Baumann, managing director bij Reif GmbH.

Deel dit artikel via:

Vlog 9

Premium partners

Seagate

SequriX

Suricat

Videoguard

Wordt een partner