Smokkelaars verstoppen drugs in beeld

Twee mannen zijn woensdagavond aangehouden op verdenking van betrokkenheid bij drugshandel. Bij de woning waar de mannen verbleven, werd een beeld afgeleverd waarin het verdovende middel methamfetamine verwerkt was. De twee zijn vrijdag voorgeleid aan een rechter-commissaris.

De recherche kreeg een week geleden informatie van de Amerikaanse autoriteiten dat er vanuit Mexico, via Amerika, een beeld was verstuurd naar een adres in Warmond. Het 16 kilo zware beeld was in Amerika onderschept en onderzocht waarbij bleek dat er methamfetamine in verwerkt was.

Gecontroleerde levering
In samenwerking met de Amerikaanse autoriteiten is het beeld gecontroleerd naar Nederland vervoerd, waar het op Schiphol door de politie in ontvangst is genomen om een zogeheten ‘gecontroleerde levering’ te laten plaatsvinden. Het beeld is op woensdag 21 september door een agent in burger afgeleverd bij de geadresseerde, waarna een arrestatieteam hem en een man die ook in de woning aanwezig was aanhield. Wat de exacte hoeveelheid methamfetamine in het beeld is, wordt nog onderzocht.

Deel dit artikel via: