Beveiligingnieuws Logo

Onze partners

Paraat

Unii

Lobeco

Seris

Multiwacht

VideoGuard

Uniview

Explicate

Genetec

i-Pro

VVNL

ASIS

SmartSD

OSEC

Bydemes

Hikvision

G4S

Masset Solutions

Trigion

Crown Security Services

PG Security Systems

CardAccess

CSL

Ajax Systems

CDVI

Top Security

Secusoft

JMB Groep

Gold-IP

Avigilon Alta

Traka ASSA ABLOY

ASSA ABLOY

Alphatronics

2N

Optex

Eizo

EAL

Nimo Drone Security

RoSecure

NetworxConnect

Akuvox

Sequrix

Dero Security Products

Milestone

VEB

Add Secure

HID

Eagle Eye Networks

Advancis

Hanwha Vision Europe

GFT

SMC Alarmcentrale

VBN

ADI

Nenova

IDIS

Service Centrale Nederland

Regio Control Veldt

DZ Technologies

De Beveiligingsjurist

Brivo

VAIBS

BHVcertificaat.online

Centurion

Oribi ID Solutions

Seagate

SOBA

HD Security

SmartCell

Alarm Meldnet

ARAS

Paxton

Connect Security

Nimo Dog Security

Bosch Security Systems

NIBHV

20face

Kiwa

Securitas

Snel optreden fungeert als signaal naar relschoppers

9 december 2021
Redactie
17:28

In november waren er ernstige ongeregeldheden in Roosendaal. Reden voor de lokale driehoek om fors in te zetten op het aanhouden en berechten van verdachten. 22 personen werden opgepakt en veroordeeld. Sinds die tijd is het weer rustig in de Brabantse gemeente.

De afgelopen twee weekenden was de driehoek wel voorbereid op eventuele ongeregeldheden, maar het bleef relatief rustig. De aanpak van de driehoek (gemeente Roosendaal, politie en het OM) is erop gericht om de harde kern van de relschoppers uit de anonimiteit te halen. Dit houdt in dat door middel van aanhoudingen een duidelijk signaal wordt gegeven aan de omgeving van de relschopper.

Zwaar vuurwerk
Op zondag 21 november en maandag 22 november waren er ongeregeldheden in Roosendaal. Hierbij is onder andere brand gesticht bij een basisschool, een kinderdagverblijf en een auto. Bij deze onrust werd veelvoudig gebruik gemaakt van zwaar vuurwerk. Er werden in totaal 22 aanhoudingen verricht. Ruim de helft van de verdachten is minderjarig.
Van de aangehouden personen krijgen er 14 een boete voor onder andere het verstoren van de openbare orde en/of samenscholing. Eén persoon kreeg een verwijzing naar bureau Halt en één minderjarige moet zich nog verantwoorden voor de rechter voor opruiing. Tegen drie verdachten loopt nog een onderzoek op verdenking van brandstichting. Van drie personen is de zaak geseponeerd.

Monitoren van de wijken
De driehoek blijft nauw samenwerken in de aanpak van vuurwerkoverlast. Hier speelt het monitoren van de wijken een grote rol in. Bij ongeregeldheden wordt snel en streng opgetreden. Zo werd er op zaterdag 4 december snel geschakeld bij de vernieling van een bushokje. Hierbij werden drie minderjarige jongens aangehouden en doorverwezen naar bureau Halt. Ook werd er donderdagavond 8 december in een woning aan de Sportstraat een grote hoeveelheid illegaal vuurwerk in beslag genomen. Het gaat om 46 kilogram cobra’s. De politie kwam het vuurwerk op het spoor mede dankzij anonieme tips. Op het moment dat het vuurwerk werd gevonden was er niemand thuis. De bewoner zal zich op een later moment bij de politie moeten verantwoorden.

Deze aanpak zet de driehoek voort richting de jaarwisseling. Voor het resterende van 2021 hebben de politie en het Openbaar Ministerie extra onderzoekscapaciteit beschikbaar gemaakt voor mogelijke onrust, controles in verband met vuurwerkbezit en grotere onderzoeken naar vuurwerkhandelaren. Zichtbaar en onzichtbaar. Zo wordt er regelmatig een drone ingezet om verschillende wijken extra goed in beeld te krijgen.

Deel dit artikel via:

Vlog 9

Premium partners

Videoguard

Seagate

SequriX

Suricat

Wordt een partner