Beveiligingnieuws Logo

Onze partners

i-Pro

VBN

SmartSD

Centurion

Regio Control Veldt

CDVI

ADI

ASIS

Unii

CardAccess

Alarm Meldnet

Uniview

Seagate

Securitas

G4S

Optex

Nenova

SOBA

Bydemes

De Beveiligingsjurist

VAIBS

BHVcertificaat.online

Hanwha Vision Europe

Crown Security Services

ARAS

Akuvox

JMB Groep

RoSecure

Top Security

Alphatronics

Paxton

GFT

VVNL

20face

SMC Alarmcentrale

Trigion

2N

CSL

Masset Solutions

Paraat

DZ Technologies

NIBHV

HID

VEB

Brivo

ASSA ABLOY

Explicate

Seris

HD Security

Hikvision

Lobeco

Nimo Dog Security

Gold-IP

Milestone

Add Secure

Connect Security

Eagle Eye Networks

Sequrix

EAL

Genetec

VideoGuard

Eizo

Avigilon Alta

OSEC

Dero Security Products

PG Security Systems

SmartCell

Oribi ID Solutions

IDIS

Ajax Systems

Secusoft

Nimo Drone Security

Traka ASSA ABLOY

Bosch Security Systems

NetworxConnect

Kiwa

Advancis

Multiwacht

Service Centrale Nederland

Snelle veiligheidscheck bij gebruik tijdelijk personeel

29 april 2020
Redactie
08:02

Bij revisiestops in bijvoorbeeld een elektriciteitscentrale zijn soms honderden medewerkers van aannemers en onderaannemers actief. IQ-Pass biedt met de Contractor, Risk & Management-software, IQ-Soft een oplossing die de benodigde tijd voor aanmelden en controleren van deze medewerkers aanzienlijk verkort.

Een van de grootste elektriciteitsproducenten van Nederland maakt gebruik van de IQ-Soft SaaS-oplossing ‘Online Aanmelden’ in combinatie met een eigen toegangssysteem. Zo’n twintig keer per jaar vinden op diverse locaties revisiestops plaats. De productie wordt dan enkele dagen stilgelegd, zodat groot onderhoud kan plaatsvinden. Dit dient zo efficiënt mogelijk te gebeuren, zodat geen onnodige tijd verloren gaat. Gelijktijdig gelden strenge veiligheidsregels, waardoor van elke medewerker de identiteit en het bezit van geldige certificaten gecontroleerd moet worden. Zonder IQ-Soft zou dit vele uren duren en naast de grotere kans op fouten zou het ook veel capaciteit van de betrokkenen vergen.

Vooraf gegevens uploaden
Met IQ-Soft kunnen aannemers en onderaannemers vooraf de gegevens van hun medewerkers uploaden. Deze gegevens worden in de modulaire SaaS-omgeving direct aan het specifieke project gekoppeld. Vervolgens hoeft bij de poort slechts éénmalig de identiteit van de medewerkers gecontroleerd te worden, waarna deze hun tijdelijke toegangspas ontvangen. De gegevens van de medewerkers blijven bewaard, zodat zij bij een volgend project niet opnieuw ingevoerd hoeven te worden. Wel dient gecontroleerd te worden of de vermelde certificaten nog steeds geldig zijn. Dat kunnen bijvoorbeeld lascertificaten, vca-certificaten of steigerbouwcertificaten zijn.

Alleen aannemers selecteren
De opdrachtgever kan zelf bepalen aan welke kwalificaties aannemers en onderaannemers en hun medewerkers dienen te voldoen. De betrokken organisatie hoeft uiteindelijk alleen nog de aannemers en eventueel onderaannemers te selecteren. Die melden op hun beurt zelf hun medewerkers aan, waarbij de gegevens uit IQ-Soft worden gehaald. De ondernemers zijn er zelf voor verantwoordelijk dat de aan het project toegewezen medewerkers over de vereiste kwalificaties beschikken. Doordat bij de start van elk project nog een persoonlijke controle plaatsvindt, is fraude met identiteit en certificaten vrijwel uitgesloten. De verstrekte toegangspassen zijn alleen tijdens het betreffende project te gebruiken.

Deel dit artikel via:

Vlog 5

Premium partners

Videoguard

Suricat

Seagate

Wordt een partner