SOBA komt met ‘vernieuwende kijk op veiligheid’

SOBA Security Opleidingen start op 7 april met de nieuwe Post-HBO opleiding SRM® (Security Risk, Safety en Intelligence Management®). Deze opleiding wordt aangeboden in samenwerking met QShare, dat de opleiding ontwikkeld heeft.

De opleiding is gebaseerd op het boek ‘Security Risk, Safety en Intelligence Management, dat geschreven is voor de marechaussee. QShare heeft de hierin beschreven methodieken geschikt gemaakt voor zowel publieke als private organisaties. Tot nu toe kon de opleiding alleen ‘incompany’ worden gevolgd, maar daar brengt SOBA verandering in.

Vernieuwende kijk op veiligheid
De opleiding SRM® richt zich op het vergroten van de weerbaarheid en veiligheid van organisaties. Hierbij staan integraliteit, informatie gestuurd werken en pro-actie centraal. De opleiding is ontworpen door ervaren specialisten en kent een logische opbouw en brede toepasbaarheid. Centraal staat hoe een organisatie zich kan weren tegen ontwikkelingen als ondermijning, maatschappelijke onrust, invloed van statelijke actoren, spionage en cybercrime. De leerlijn SRM® richt zich op deze actualiteit, door de weerbaarheid en veiligheid van organisaties te vergroten. Er wordt een vernieuwende kijk op veiligheid geboden, gebaseerd op een unieke en integrale aanpak vanuit Security Risk, Safety en Intelligence Management.
De leerlijn kent diverse verdiepingsmodules, zoals predictive profiling, intelligence, risk assessment, Red Teaming en BowTie, die naar behoefte gevolgd kunnen worden. Om SRM® in organisaties toe te passen is er waar nodig ook ondersteuning en coaching mogelijk door praktijkprofessionals.

Kijk voor meer informatie op de website.

Deel dit artikel via: