SOBA leidt nu op voor Insider Risk Programma Manager

SOBA Security Academy faciliteert in samenwerking met Signpost Six de opleiding ‘Insider Risk Programma Manager’. Deze is bedoeld om organisaties weerbaarder te maken tegen interne criminaliteit. De opleiding wordt online gegeven en men kan op ieder gewenst moment instappen.

Medewerkers hebben vaak toegang tot zeer gevoelige informatie, goederen en processen, die per ongeluk of opzettelijk kunnen worden gebruikt, gestolen of verwijderd. Denk aan het GGD-incident waarbij medewerkers gevoelige persoonsgegevens hebben proberen te verkopen, de Siemens-medewerker die intellectueel eigendom van het bedrijf verkocht aan een ander bedrijf of de havenmedewerker die onder druk een oogje toeknijpt als een container met verdachte goederen goedgekeurd moet worden.
Veel organisaties zijn momenteel bezig met het opzetten van een Insider Risk Management programma om hun mogelijkheden voor het identificeren, voorkomen, detecteren, reageren en herstellen van zowel onbedoelde als opzettelijke insider-dreigingen op te bouwen of te verbeteren en zo ondermijning in de organisatie het hoofd te bieden.

Relatief nieuw
Om organisaties in staat te stellen insider risk management op te zetten heeft Signpost Six trainingen op alle verschillende benodigde niveaus ontwikkeld, vanaf directie, tot specialisten en alle medewerkers. Uiteindelijk moet een organisatie een antwoord weten te geven op: hoe bescherm ik mijn mensen, systemen, data en reputatie van dreigingen van binnenuit de organisatie.
SOBA en Signpost Six sluiten de handen ineen om deze samen aan te bieden. Insider Risk Management is relatief nieuw in Nederland. Volgens Elsine van Os sluit training juist nu heel goed aan op de wens en behoefte van bedrijven. “Er zijn helaas veel incidenten en bedrijven hebben de zorgplicht hun systemen, data, processen, mensen en reputatie goed te beschermen, niet alleen van digitale of fysieke aanvallen van buitenaf maar ook van binnenuit.”

Online
De volledige opleiding tot Insider Risk Programma Manager is een online beschikbaar programma. Deze digitale opleiding bestaat uit 11 online modules inclusief interviews met wereldwijde experts in diverse domeinen van Insider Risk. Cursisten ontvangen ook een theorieboek als naslagwerk. De opleiding ‘Insider Risk Programma Manager’ start digitaal en op ieder gewenst moment.

Deel dit artikel via: