SOBA start opleiding in weerbaarheid en veiligheid

Op 7 april start bij SOBA de opleiding SRM® (Security Risk, Safety en Intelligence Management®). Deze richt zich op de actuele situaties en focust zich op de weerbaarheid en veiligheid van zowel publieke als private organisaties.

De nieuwe opleiding is ontstaan uit een samenwerking met QShare en is interessant voor iedereen die in een organisatie een rol speelt bij het inrichten van beveiliging en veiligheid en/of een interesse heeft in hoe organisaties hun veiligheid en weerbaarheid kunnen verhogen. Het geleerde is zowel in het publieke als private domein breed toepasbaar.

Inhoud
Aan de orde komen het begrijpen, toepassen en onderling in verband brengen van de vijf stappen van SRM®, het uitzetten van een veiligheidsstrategie aan de hand van integrale veiligheidsdoelen, op basis van Te Beschermen Belangen en het uitvoeren van een geobjectiveerd risico-assessment en het inrichten van risicobeheersing middels de BowTie-methodiek. Verder leert men het op basis van intelligence en actuele dreigingen, vanuit reële scenario’s, selecteren van de juiste proactieve en repressieve weerbaarheidsmaatregelen. De opleiding wordt gegeven in De Meern in tien dagdelen.

Meer informatie is te vinden op de website.

Deel dit artikel via: