Software voor kraken van smartphones openbaar gemaakt

Een hacker heeft software op internet gezet waarmee iPhones, Android- en Blackberry-smartphones te kraken zijn. Het gaat om software die hij gestolen heeft van het Israëlische beveiligingsbedrijf Cellebrite.

Cellebrite ontwikkelde de software om overheden te helpen smartphones van criminelen te onderzoeken. Met deze technologie zijn sms-berichten en e-mails van vergrendelde smartphones te halen. Het bedrijf heeft klanten over de hele wereld, zelfs de overheid van de Verenigde Arabische Emiraten. Cellebrite heeft toegegeven dat een server is gehackt, maar beweert dat daar alleen oude back-ups op stonden en niet de software die de hacker bemachtigd zegt te hebben. Wellicht is dat de reden dat hij zijn buit online heeft gezet.
De diensten van Cellebrite zijn erg belangrijk voor inlichtingendiensten, omdat fabrikanten van smartphones weigeren mee te werken aan het kraken van hun producten, om niet het vertrouwen van consumenten te verliezen. Dit leidt regelmatig tot grote spanningen tussen de fabrikanten en de inlichtingendiensten.

Deel dit artikel via: