Beveiligingnieuws Logo

Onze partners

NetworxConnect

Hikvision

Nimo Drone Security

Seagate

Genetec

Oribi ID Solutions

Traka ASSA ABLOY

Alarm Meldnet

Nimo Dog Security

Eizo

IDIS

Securitas

Ajax Systems

NIBHV

Milestone

GFT

Service Centrale Nederland

SmartCell

Seris

SMC Alarmcentrale

Paraat

Avigilon Alta

Kiwa

VBN

VVNL

Brivo

De Beveiligingsjurist

Crown Security Services

DZ Technologies

VEB

ASSA ABLOY

Uniview

Bydemes

ADI

Unii

Nenova

CDVI

CardAccess

SmartSD

Add Secure

Centurion

OSEC

Regio Control Veldt

Alphatronics

EAL

Bosch Security Systems

Trigion

Sequrix

VideoGuard

Lobeco

i-Pro

ARAS

Top Security

RoSecure

Advancis

20face

VAIBS

Masset Solutions

Paxton

Hanwha Vision Europe

Dero Security Products

G4S

Akuvox

Eagle Eye Networks

Gold-IP

SOBA

JMB Groep

CSL

HID

ASIS

PG Security Systems

2N

BHVcertificaat.online

HD Security

Secusoft

Connect Security

Optex

Multiwacht

Explicate

Sony lanceert megapixel netwerkcamera’s op IFSEC 2008

20 mei 2008
Redactie
20:42

Tijdens IFSEC 2008 heeft Sony zijn nieuwste beveiligingsproducten geïntroduceerd. Van IP tot analoog, binnen- tot buitengebruik, minidome tot box-cameras, en nu ook megapixelmodellen voor een haarscherp beeld. Met de komst van negen nieuwe modellen is Sony’s reeks aan beveiligingsproducten nu nog meer geschikt voor alle toepassingen.

Sony lanceerde tijdens IFSEC de SNC-DM110 en de SNC-DM160. Hiermee voegt Sony megapixelresolutie toe aan zijn huidige reeks intelligente mini dome IP-camera’s. Bovendien is de SNC-CM120 Sony’s eerste C-Mount box-beveiligingscamera met megapixelresolutie, deze camera werd ook geïntroduceerd op de beurs.

Alle drie de camera’s leveren kwalitatief hoogwaardige beelden gecombineerd met een hoge lichtgevoeligheid door gebruik te maken van Sony’s intelligente Distributed Enhanced Processing Architecture (DEPA) technologie. Deze modellen zijn gebaseerd op 1/3 inch CCD, met aanvullend kleur Progressive Scan inclusief ExwavePRO-technologie en Light Funnel-functie. De aanvullende kleurenfiltertechnologie biedt verhoogde lichtgevoeligheid die nodig is voor het behalen van optimale prestaties. Light Funnel-technologie combineert vier pixels in plaats van één pixel, wat de camera’s tot wel vier keer lichtgevoeliger maakt. Hierdoor leveren ze scherpe beelden zonder vervorming, bij zowel dag- als nachtlicht. Daarom zijn ze geschikt voor ingangen van gebouwen en wagenparken voor gedetailleerde beelden van bijvoorbeeld gezichten en autokentekens. De Light Funnel-functie kan automatisch worden geactiveerd als reactie op verminderde lichtomstandigheden in de omgeving of een van tevoren vastgesteld tijdsschema.

De SNC-DM160 en SNC-DM110 bieden hoge resolutie beelden van 1280 x 960, zelfs bij brede kijkhoeken van meer dan 100 graden. Dit kenmerk zal vooral van pas komen voor Sony’s klanten die geïnteresseerd zijn in de mogelijkheden voor buiten, en grote terreinen zoals stadions, publieke gebouwen, stadscentra en parken. Een Ball-Joint Lens Mount-mechanisme betekent dat de lens vrij kan worden geroteerd in elke richting.

Het SNC-DM160 model beschikt over een ingebouwde verwarmingselement en wordt geleverd met een vandaalbestendige dome van polycarbonaat en aluminium omgoten behuizing voor het bieden van IP66-bescherming (tegen bijvoorbeeld regeninval). De SNC-DM110 wordt geleverd met een 2.8-10mm, 3.6x varifocale lens met minimale belichting van minder dan 3lx bij F1.3, en minder dan 1lx bij F1.3 met Light Funnel-functie. Het biedt gebruikers meer dan 16 voorinstellingen, een geavanceerde bewegingsdetector, een microfooningang en -uitgang en ‘Power over Ethernet’. De SNC-CM120 en SNC-DM160 zijn van hetzelfde voorzien, waarbij de SNC-CM120 camera ook beschikt over een 1/3-inch aanvullende ‘colour progressive scan imager’.

Aanvullende kenmerken voor de nieuwe camera’s bevatten een Nachtmodus-instelling, voor heldere beelden tijdens het vastleggen van objecten gedurende uitdagende omstandigheden, zoals schemering en slecht verlichte omgevingen; variabele gamma-instellingen voor het helpen vastleggen van beelden met een hoog contrast; bi-directionele audio-opties; en een trage sluitermodus voor aanvullende en heldere beeldenproductie. De camera’s beschikken ook over selecteerbare comprimeringsformaten, waaronder MPEG-4 en JPEG, en halen hoge framesnelheden van 30 fps bij VGA-instellingen.

Een andere aanvulling aan de Sony mini dome reeks, die tijdens IFSEC werd gelanceerd, was de analoge SSC-CD79 camera. Dit model is gebaseerd op 1/3 inch CCD met Sony’s unieke DynaView-technologie en biedt daarmee een brede, dynamische reeks voor hoge lichtgevoeligheid. De SSC-CD79 is ook verhard en beschikt over IP66-bescherming.

Bouwende op het succes van Sony’s eerste intelligente netwerk speed dome, de SNC-RX550 die gelanceerd werd in 2007, heeft Sony de verdere reeks opgevoerd met de introductie van twee Pan/Tilt/Zoom (PTZ) IP-camera’s. Het model op instapniveau, de SNC-RX530, is gebaseerd op 1/4 inch Exwave HAD CCD en biedt 18x optische zoom. Het topproduct uit deze range is de SNC-RX570 welke beschikt over een 1/4 inch Exwave HAD CCD met DynaView-technologie gecombineerd met een 36x zoomlens. Alle modellen in deze reeks combineren PTZ-mogelijkheden met een extreem hoge beeldkwaliteit, DEPA-intelligentie, dubbele codering (waardoor de camera twee compressieformaten kan genereren op hetzelfde moment, één voor intern en één om uit te sturen via het netwerk) en drie compressieformaten én maskering van privacy zones.

Sony heeft een geconsolideerde jaaromzet geboekt van 55,83 miljard euro gedurende het fiscale jaar dat werd afgesloten op 31 maart 2007, gebaseerd op een gemiddelde wisselkoers gedurende dezelfde periode van 148,6 yen voor 1 Euro. Het bedrijf heeft wereldwijd ongeveer 163.000 mensen in dienst.

Deel dit artikel via:

Vlog 6

Premium partners

Videoguard

Suricat

Seagate

Wordt een partner